Allemaal Familie: De Ster van Bill en Wouter

Terwijl de wielrenners in het West-Vlaamse land strijden om de opperste glorie in Kuurne-Brussel-Kuurne, heb ik voor één keer mijn liefde voor de koers opzij geschoven. Ik had gewoon trek in een cinemabezoekje voor de Vlaamse romkom ‘Allemaal Familie’. Hoofdrolspelers zijn onder andere de koningin van het witte doek Nathalie Meskens, Bill ‘Toon uit Thuis’ Barberis, Wouter Hendrickx en Steve Geerts. Voor diegene, die niet weten waarover Allemaal Familie gaat, heb ik een korte introductie. Het verhaal gaat over twee broers: filmregisseur Steve en kok Carl en hun ouders Bob en Greta. Op een bepaald moment in hun leven komen ze op een mijlpaal terecht. Ze proberen nieuwe wendingen aan hun bestaan te geven. Alleen komt hun onderlinge familieband hierdoor onder vuur te liggen.

Wie naar de film gaat kijken, raakt vooral door twee mannelijk hoofdrolspelers gecharmeerd. Ja, ook als hetero-man zijnde. Maar ik moet toegeven dat het officiële debuut van Bill Barberis in een film er ééntje is dat hoedanook naar meer smaakt. Waar zijn personage Carl bij het begin van de film nogal een vleesgeworden spierbundel lijkt, krijg zijn rol meer en meer body in het verdere verloop van de film. Dat is ook de verdienste van Bill.

Maar de echte ster van de film is Wouter Hendrickx. Zijn personage Rik mag dan wel een bijrol in de film zijn. Wouter zet die rol verdomd geloofwaardig neer. Rik was getrouwd met Anouk, de zus van Steve en Carl. Alleen werd hij door het noodlot getroffen. Zijn vrouw stierf en nu moet hij als weduwnaar zorg dragen voor hun twee kindjes. In heel het ‘Romkom’ verhaal achter Allemaal Familie staat zijn personage als een huis. In éénder welke familie zou hij de sympathie van alle vrouwen krijgen voor zijn oprechtheid. En daarenboven een dikke duim van alle mannen.

Geef een reactie