Gavin Ware – the beast of the Belgian Basketseason

Daar staat hij dan. Keurig bovenaan de lijstjes in het Nieuwsblad. Coaches hebben hem naar het schijnt helemaal bovenaan gezet. 2m 06 groot, 122 kilogram droge spieren aan de haak. Afkomstig zoals het een ware basketballer beaamt: United States of America. Zijn huidig werkterritorium: Port of Antwerp Giants of kortweg gezegd. De Antwerpse Lotto Arena.

In de schaduw van top- en prijsschutter Jason Clark is Gavin Ware wat je noemt één van de opvallendste figuren van het huidig basketbalseizoen. Op het eerste zicht lijkt hij wat log en loom. Eens op het terrein barst het beest in hem los. Eén brok power onder de ring. Je moet al een stevige schouderpartij hebben om een portie korf- en reboundworstelen van hem te winnen.

Ik heb hem al enkele keren aan het werk gezien. Vooral Europees bewijst de brave man zijn goudwaarde en is hij bij momenten impressionant. Op Europees vlak kan je in de Lotto Arena niet naast het fenomeen Ware kijken. Het staat ook buiten kijf: kracht heb je in éénder welke Europese basketbeker. Anders ben je een vogel voor de kat. Vorig jaar heette de Gavin Ware van dienst Bradley Waldow. 16 kilo lichter en wellicht ook een pak ervaring minder. Maar ook hij scoorde Europees goede punten

Gavin Ware: de wolf in schaapsvacht als center. Maar is hij naast de titel MVP of the Season op weg naar de titel ‘Basket-Beast of the season’. We aanschouwen het met heel veel beautiness.

Geef een reactie