Mijn eerste Blind Date

dsc_0001Blind Date … Het moet al een eeuwigheid geleden zijn dat dit koppelprogramma nog op de Vlaamse televisie was. Ik heb het eventjes opgezocht op mijn favoriete vriend Wikipedia. Ingeborg presenteerde de ‘ik wil een lief via televisie’-show tussen 1993 en 2004. Elke Vanelderen deed er achteraf nog een jaartje bij. Maar daarna was het over en out. Een tekst schrijven over dit koppelprogramma was helaas nooit eerder aan mij besteed. Tot … de eerste theatervoorstelling eraan kwam. Uitgezonderd Theater was het theaterhuis. Hoofdrolspeelster van dienst is Karen Damen en regisseur is Sven De Ridder. Place to be was het Antwerpse Fakkeltheater.

Samen met mijn vader en tevens mijn vaste sidekick trok ik naar de Scheldestad. Tja, het klinkt misschien wel vreemd voor jullie. Maar de eerste Blind Date in mijn leven was er ééntje met mijn vader. Alhoewel blind is nogal ver gezocht. We kennen mekaar al sinds mijn geboorte. Maar ach, een bezoekje aan de gelijknamige theatervoorstelling sloegen we niet af.

Het theaterstuk was geschreven door Brik Van Dijck en is onderverdeeld in twee delen. Bij het eerste gedeelte kom je in een televisieopname terecht waar de 3 jagers hun prooi Karen Damen proberen te verslinden. Deel twee is veel meer een deurenkomedie, waar alle personages terug samen komen.

Wie een bezoekje aan het stuk wilt brengen, moet snel zijn. Er zijn nog enkele tickets verkrijgbaar voor hun voorstellingen in Zaal Elckerlyc. En ik … ik keerde tevreden huiswaarts terug. Vluchtend voor de sneeuw, die enkele uren later over Antwerpen en omgeving neerviel.

 

Geef een reactie