Pitbull Laura

Sanne Cant had er een Paula Pezzo’tje voor nodig om de Lommelse Laura Verdonschot van een eerste Belgische veldrittitel bij de profs te houden.De titelstrijd bij de vrouwelijke cyclocrossers was er ééntje om duimen en vingers vanaf te likken. Twee hoofdrolspelers van dienst: de 7-voudige Belgische kampioene (nu 8-voudig) Sanne Cant en het jonge Limburgse geweld Laura Verdonschot maakte er een boeiende strijd. Beide hebben nu een driekleur op zak. De één bij de profs, de ander bij de beloften. De jager en de prooi. De kampioene en het nieuwe talent. De pitbull en het technische talent.

En toch … Het leek wel alsof de grootste en stevige pitbull zondagnamiddag het onderspit moest delven op karakterieel vlak van Laura. Ze had de dag van haar nog jonge leven. Als televisiekijker zie je ze als geen ander vastbijten in het wiel van haar tegenstander. Het tandengeknars neem je er vaak bij. Ach meid, zo zijn de grootste coureurs geboren, niet waar. #trappentrut is ondertussen al een eigen leven gaan leiden.

De grote overwinningen zijn er nog niet. Maar die komen er wel. Rome is ook niet op één dag gebouwd. Laat staan een wielercarrière in het veld.

Laat deze Limburgse pitbull maar gerust los in het veld, het zand of in de modder … Het komt wel goed. En die zwart-geel-rode trui. Tja, die zal ooit wel eens per express naar Lommel komen. Ondertussen mag de kleine Laura zich een nieuwe prof noemen. Waar een dagje aan het strand van Oostende toch al goed voor is …

Geef een reactie