Drie wijze lessen uit de eerste try-outs van A Christmas Carol


Ook al is het één maand voor Kerstmis. Deep Bridge is reeds gestart met de try-outs van A Christmas Carol. U kent het verhaal van bankier en wisselaar Ebenezer Scrooge wel. Bijna heel zijn leven draait alleen maar om geld. Liefde, familie en vriendschap lijkt hij te verafschuwen. Op kerstavond stemt Scrooge onwillig in met een vrije dag voor zijn boekhouder Bob Cratchit, zodat Bob Kerstmis kan vieren met zijn gezin. Scrooge krijgt diezelfde avond het bezoek van de geest van zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley. Die waarschuwt hem voor zijn lot als rusteloos, ronddwalend spook, indien hij zijn leven niet verandert. Ook de Geesten van Voorbije Kerstmis, Kerstmis Nu en Toekomstig Kerstmis passeren de revue bij Scrooge. Zij brengen hem tot nieuwe inzichten en hij verandert zijn leven drastisch. Scrooge wordt weer de zachtaardige en ja, zelfs vrijgevige man die hij ooit was. Voor bankier en wisselaar Ebenezer Scrooge draait bijna zijn hele leven alleen maar om geld. Liefde, familie en vriendschap lijkt hij te verafschuwen. Op kerstavond stemt Scrooge onwillig in met een vrije dag voor zijn boekhouder Bob Cratchit, zodat Bob Kerstmis kan vieren met zijn gezin. Scrooge krijgt diezelfde avond het bezoek van de geest van zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley. Die waarschuwt hem voor zijn lot als rusteloos, ronddwalend spook, indien hij zijn leven niet verandert. Ook de Geesten van Voorbije Kerstmis, Kerstmis Nu en Toekomstig Kerstmis passeren de revue bij Scrooge. Zij brengen hem tot nieuwe inzichten en hij verandert zijn leven drastisch. Scrooge wordt weer de zachtaardige en ja, zelfs vrijgevige man die hij ooit was.

Maar Deep Bridge zou Deep Bridge niet zijn, wanneer ze hun eigen draai aan deze klassieker zouden geven. Tijdens een bezoekje aan één van de try-outs werd al snel duidelijk dat er drie wijze lessen uit deze kerstklassieker te trekken zijn.

Les 1: Staging: ruimer, warmer en kleurrijker

Waar de vorige versie van A Christmas Carol vrij donker naar de buitenwereld werd geportretteerd (remember het blok waarin alles zich heeft afgespeeld), werd er bij deze editie veel aandacht gespendeerd aan de staging. Hierdoor krijgt het geheel een warmer en groter kerstgevoel naar het publiek toe.

Les 2: De geesten zorgen voor revuespektakel in een kerstklassieker

Met Steve De Schepper, Jervin Weckx, Isabelle Heremans en Sébastien De Smet in de rol van geesten en Jacob Marley krijgt A Christmas Carol een snuifje revuespektakel geïnjecteerd. Zij zorgen met hun vieren voor de komische noot / luchtigheid in het verhaal. Aan de hand van de geesten herkent men ook de regisseur / meester van dienst Stany Crets. Hun aanwezigheid zorgt er voor dat het publiek voor deze klassieker ook een stuk breder/jonger ligt dan zonder. Deze Christmas Carol is er ééntje waarmee je met de kids naar toe kan. Niet te donker. Aan de andere kant zal hun aanwezigheid ook door het hoofd blijven spoken van de diehard-kerstfilmliefhebbers. Is hun passage er niet ééntje met een hoog ‘te-gehalte’ ? Maar ach, wie de site van maker Deep Bridge er goed op naleest, ziet heel snel de boodschap dat deze variant van A Christmas Carol een eigen interpretatie is met respect voor het origineel. Dus enige vorm van kritiek wordt al snel weerlegd / ingedekt.

Les 3: Lucas Van den Eynde : droomScrooge

In deze versie van A Christmas Carol valt vooral Lucas Van den Eynde alias Scrooge in het oog. Hij speelt de rol met heel veel zin en ‘goesting’. En dat maakt hem heel snel een SCrooge om duimen en vingers vanaf te likken. En wie er over twijfelt of Lucas kan zingen, moet de culturele programma’s van de voorbije jaren bekijken. Dan zie je zijn naam regelmatig in muziekvoorstellingen opduiken. En besef je heel snel dat dit een overbodige vraag is.

Kortom: deze A Christmas Carol is kleurrijker, warmer en voor een familiaal doelpubliek. Maar de hand van de meester/regisseur/Cretsman van dienst is niet ver weg.

Meer info over de ticketverkoop kan u bekijken op : www.Deepbridge.be

Foto: Deep Bridge

Geef een reactie