InterClassics bouwt circuit van Le Mans na in Brussels Expo


Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 november 2023 kan je in de Brusselse Heizelpaleizen 4, 5, en 6 terecht voor de 8e InterClassics Classic Car Show Brussels. Autoliefhebbers kunnen op 40.000 m2 oppervlakte genieten van honderden unieke classic cars, young- en oldtimers. De beurs schenkt dit jaar bijzondere aandacht aan de 100ste editie van de ’24 uur van Le Mans’ met een interactieve, opvallende replica. Verder zijn er diverse auto-importeurs voor het eerst vertegenwoordigd, waaronder Aston Martin, Lotus en Donkervoort. Koen Wauters en Pascal Feryn van Team Feryn onthullen er op vrijdag 17 november 2023 om 11u exclusief de wagen waarmee ze in januari voor het eerst deelnemen aan de Africa Eco Race. Het team pakt ook uit met een mini-bivak, hun racetruck en nog een aantal andere wagens. Zondagnamiddag is Koen op de beurs aanwezig voor een exclusieve signeersessie. Zowel autoliefhebbers als gezinnen vinden zeker hun gading op de beursvloer met naast een indrukwekkende collectie wagens ook diensten en gezellige horeca. Net als de voorbije jaren worden er op de beurs ook wagens gekocht en verkocht. Sinds het wegvallen van het Autosalon is InterClassics Classic Car Show Brussels dit najaar de grootste indoor autohappening van de Benelux. De belangstelling is groot, getuige het nieuwe voorverkooprecord dat de beurs nu al op zak heeft. Meer info en tickets vind je op www.interclassics.events.

100 jaar Le Mans
Dit jaar is de viering van het 100-jarige bestaan van Le Mans het centrale thema van de 8ste InterClassics. “We trekken alle registers open en bouwen in de Patio van Brussels Expo het wereldberoemde circuit na, inclusief de tribunes en de startgrid. Eén blik op de foto’s volstaat om te beseffen dat het er echt fantastisch gaat uitzien. Het Le Mans-gevoel komt gegarandeerd bovendrijven. Onze bezoekers kunnen aan de hand van professionele simulatoren, tijdens een virtuele race op het circuit van Le Mans, zelf uitzoeken of er een carrière als professionele racepiloot voor hen inzit. Zo leuk wordt het dus!”, zegt beursmanager Erik Panis.

60 miljoen

In de patio van Brussels Expo presenteert de organisatie een indrukwekkende collectie uit de historie van deze race. De oudste Le Mans klassieker van de tentoonstelling stond aan de start van de eerste editie in 1923: een Vinot Deguinand. In totaal staan er 24 Le Mans racers geëxposeerd, ieder met een uniek verhaal. Racewinnaars zoals de Jaguar D-Type (1957) en Peugeot 905 (1992) maar ook andere historisch significante modellen. Denk aan de Howmet TX, een experimentele racer uit 1968 met gasturbineaandrijving en een helicoptermotor. Publieksfavorieten zoals de Porsche 917 (1970) en Audi R18 TDI Ultra (2011) zullen niet ontbreken.

Dit is slechts een greep uit de imposante verzameling raceauto’s die de organisatie voor deze gelegenheid leent uit de collecties van diverse internationale musea (o.a. Porsche Museum, Matra Museum, Le Mans Museum en het Louwman Museum) en privécollecties. “Ik vind het altijd lastig om er een bedrag op te kleven, maar ga ervan uit dat de gezamenlijke (verzekerings)waarde van deze line-up rond de 60 miljoen euro ligt. Veruit het hoogste bedrag uit de geschiedenis van InterClassics”, zegt Erik Panis. 

Foto: Gerlach

Geef een reactie