Op weg naar de Miss België-kroon?: Alana Quintin (23, Erquelinnes)


Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel het land? Nog 45 jonge dames zijn in de running voor de titel van Miss België 2024.  Eén van hen is Alana Quintin, een 23-jarige tweedejaarsstudente verpleegkunde met een groot hart voor Zumba, uit het Waalse Erquelinnes. Onlangs veroverde ze de titel van Miss Henegouwen. Is Alana op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit. ’ Nadat ik verkozen ben tot Miss Henegouwen, ben ik gemotiveerder dan ooit om de finale te behalen. Want ik ben niet iemand die zomaar opgeeft wanneer ik iets onderneem’, vangt Alana het gesprek aan. ‘Het is een mooie verrassing dat ik de titel van mijn provincie heb bemachtigd. Het gaf me een vertrouwensboost om een mooie positieve weg in dit intensieve avontuur te bewandelen. Want ik beleef alle momenten voor de volle 200%. Een goede vriendin zette mij me op het pad van deze wedstrijd. Ik heb geleerd dat Miss België veel meer is dan alleen maar schoonheid. Je wordt echt een rijker persoon. Gedurende heel het traject heb ik van dag tot dag geleefd. Ik geef voor de volle 200%. Want ik beleef mooie en verrijkende momenten.’

Avondschool
Voor de Waalse kandidates is de kennis van het Nederlands heel belangrijk. ‘Momenteel volg ik avondlessen Nederlands om mijn kennis ervan te verbeteren. Als Miss België is het belangrijk dat ik de beide landstalen spreek. Ik heb wel lessen gehad op school. Omwille van deze wedstrijd probeer ik hier nu de nodige verbetering in te brengen.’

Foto: Miss Belgium.be

Geef een reactie