Op weg naar de Miss België-kroon?: Lauryn Gilles (24, Kontich)


Spiegeltje Spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van het land. Meer dan 70 jonge vrouwen zijn momenteel nog in de running om het kroontje van ’s lands mooiste te bemachtigen. Eén van hen is de 24-jarige verpleegkundige Lauryn Gilles uit Kontich. Is Lauryn op weg naar het Miss BelgIë-kroontje? De toekomst wijst het uit. ‘Ik had het totaal niet verwacht dat ik in de nationale preselectie zou raken’, vertelt Lauryn bij aanvang van het gesprek. ‘Het voelt een beetje gek aan dat ik nu bij de laatste zeventig zit. Maar ik ben heel blij dat ik de publieksprijs in mijn provincie heb gewonnen. Persoonlijk vind ik dit de mooiste prijs omdat Miss België toch staat voor de mensen, voor het geheel van het publiek. Deze winst betekent toch dat heel wat mensen in mij geloven. Ik denk dat men mij maar al te graag een duwtje in de rug wilt geven om me te steunen met het verhaal van mijn mama en de zorg voor mijn broer en zus in het achterhoofd.’

Mama
De moeder van Lauryn volgt de verkiezing van haar dochter op de voet. ‘Ze is ontzettend trots dat haar dochter naar de nationale preselectie mag. Tijdens de provinciale finale was ze heel erg zenuwachtig. Maar ze is heel erg dankbaar dat ze dit nog ondanks haar ziekte mag meemaken. Ze droomt luidop van de finale in De Panne. Ik droom er wel van, maar zij spreekt het echt uit. Ik besef maar al te goed dat de finale dichtbij ligt. Dus ja, ik wil er met veel plezier alles voor doen om door te stoten.’  

Rusthuis
Lauryn werkt in de sociale sector. Een werkomgeving met onregelmatige uren. ‘Ik veranderde onlangs van job. Waar ik vroeger op dienst cardiologie werkte in het UZA, ben ik nu in een rusthuis gaan werken. Mijn leven switchte van een heel gevarieerde job qua uren naar een gestructureerder kader. Ik merkte ook dat deze verandering op persoonlijk vlak me heel veel deugd heeft gedaan.’

Lauryn 2.0
Miss België kende een duidelijk impact op het leven van Lauryn. ‘Er gingen echt nieuwe deuren open waarvan ik het bestaan nog niet wist. Ik heb over heel wat vrouwelijke dingen veel bijgeleerd. Gaande van outfits afmaken tot het gebruiken van make-up. Ik heb deelgenomen om mezelf beter te leren kennen. Over de zichtbare veranderingen krijg ik daar nog elke dag complimenten over. Op dat vlak stond er meer dan ooit een Lauryn 2.0 op.’   

Foto: Collectie Lauryn Gilles

Geef een reactie