Krokodillentranen in De Verraders


Dag 8 in De Verraders en de laatste rechte lijn naar de finale wordt ingezet. Op zondag 5 november valt er een belangrijk wapen voor de verraders weg, want er mogen vanaf nu geen bondgenoten meer verleid worden. Valt er een verrader weg, dan komt er geen andere meer in de plaats. Na een nieuwe moord resten er nog 7 bondgenoten en 3 verraders in het spel. Iedereen verdenkt iedereen en ook de verraders zelf lijken er niet meer aan te ontsnappen. Die verdachtmakingen doen de emoties erg hoog oplopen en leiden tot een tranendal bij meerdere deelnemers. Echte tranen of krokodillentranen?

Aan tunnelvisies geen gebrek de voorbije weken en dat is nu niet anders. Eén van de bondgenoten richt z’n pijlen op verrader Guy en ook een tweede verrader loopt in de kijker. Sarah komt namelijk te weten dat haar vertrouweling Charlotte één van de hoofdverdachten is en licht haar meteen in. De geruchtenmolen draait op volle toeren en vertrouwensbanden worden in twijfel getrokken. Kunnen de verraders de verdenkingen nog afwenden? “Het is de eerste keer dat alle verraders zich moeten verdedigen”, klinkt het bij Charlotte. “Dat gaat daar een gediscussieer zijn van jewelste”, besluit Bart. “Ik krijg er nu al koppijn van.

Een nieuwe missie biedt misschien mogelijkheden voor de verraders. Staf wacht de groep op bij een bakkerij in een pittoresk Frans dorpje. Daar moeten ze de plaatselijke bakker helpen met de leveringen. “Als jullie erin slagen om minstens 9 van de 12 bestellingen juist af te leveren, mogen jullie allemaal naar de wapenkamer. Zo niet, dan blijft ze op slot.” Alles of niets: dat klinkt als muziek in de oren van de verraders. Zonder bescherming van het schild kunnen zij vannacht vrijuit moorden onder de bondgenoten. Er staat hen dus maar één ding te doen: de missie boycotten. In de bakkerij breekt al snel totale chaos uit en daar maakt Charlotte handig gebruik van. Of neemt ze té veel risico’s?

Foto: DPG Media

Geef een reactie