Op weg naar de Miss België-kroon?: Moucka Hermans (17, Halle)

Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland. Meer da 70 jonge vrouwen zijn momenteel nog in de running om het kroontje van ’s lands mooiste te bemachtigen. Eén van hen is de 17-jarige studente sportwetenschappen Moucka Hermans uit Halle. Is zij op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit. ‘Het is een gek gevoel om in de nationale preselectie van Miss België beland. Gewoonweg omdat ik het niet had verwacht om zo ver te raken. Aanvankelijk was mijn inschrijving een grapje. Maar van het één komt het ander. Meer en meer begin ik het steeds leuker en leuker te vinden. Natuurlijk zeg ik geen neen tegen een plekje in de nationale finale’, vertelt Moucka. ‘Nu is het grote doel om mijn weg proberen te vinden in de modewereld of ergens een job in de mediawereld trachten te scoren.’

Turnen
Moucka blijkt een heel stevig verleden in de turnwereld te hebben. ‘Ikzelf heb op hoog niveau geturnd. Maar omdat ik te kampen kreeg met blessures en mentale problemen ben ik ermee gestopt. Nu doe ik regelmatig aan kunstschaatsen. Maar niet op competitief vlak. Gewoon voor de fun. Weet je … gymnastiek is een heel harde sport. Het heeft heel veel van mijn jeugd weggenomen om mijn kinderdroom waar te mogen maken. Nu volg ik sportwetenschappen aan het TSO. Mijn grote droom is om later sportpsycholoog te worden. Ik wil dolgraag mijn steentje bijdragen om sportmensen steviger in hun schoenen te laten staan (ook op psychologisch vlak).’

Foto: Collectie Moucka Hermans

Geef een reactie