Ballon d’Or live te volgen bij Pickx+ op 30 oktober 2023Maandagavond 30 oktober 2023
 wordt voor vele voetballiefhebbers en -kenners een bijzondere avond, want dan staat er een nieuwe editie van het prestigieuze Gala van de Ballon d’Or op het programma in het Parijse Théâtre du ChâteletLionel Messi prijkt, zoals gewoonlijk, bovenaan de lijst van topfavorieten, zeker aangezien zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo er voor het eerst sinds 2003 niet bij is. Wie ook op de genomineerdenlijst staat voor de felbegeerde Ballon d’Or, is Kevin De Bruyne. Als metronoom en patron van treblewinnaar Manchester City, kende hij een bijzonder straf seizoen, maar het falen van de Rode Duivels in Qatar en zijn blessure in de CL-finale spelen mogelijks in zijn nadeel. Beter doen dan zijn derde plaats van vorig jaar zal moeilijk zijn. Insiders verwachten onze landgenoot wel in de top 10, net als zijn teamgenoten Rodri en medefavoriet Erling Haaland, Vinicius Jr van Real Madrid, Harry Kane van Bayern München, Antoine Griezmann van Atletico Madrid en ex-Charleroispits Victor Osimhen (Napoli). 

Als tweede en laatste Belgische vertegenwoordiger is Thibaut Courtois (Real Madrid) terug te vinden bij de genomineerden voor de Lev Yashin Award, de prijs voor de beste doelman ter wereld. In het afgelopen jaar droeg Courtois die titel al met grootsheid. Bij de vrouwen geen Belgen en ook geen verrassingen. Alexia Putellas, de winnares van de voorbije jaren, is er door een lange blessure niet bij. Uiteraard staan er wel veel Spaanse vrouwen op de shortlist na hun wereldtitel. Bonmati lijkt de grote favoriete.

Neemt Lionel Messi zijn achtste en waarschijnlijk laatste Ballon d’Or mee naar huis? Mag Thibaut Courtois zich ook in het komende jaar de beste doelman ter wereld blijven noemen? Je kan het maandagavond 30 oktober 2023 ontdekken bij Pickx+. Om 20u is er de glamoureuze rode loper, die duurt tot 20u30. Na een korte pauze gaat de liveshow van start om 20u45 en om 22u30 kent de kijker alle winnaars. Tijdens de uitzending zullen sportcommentator Sverre Denis en ex-doelman en voetbalanalist Wim De Coninck de kijker voorzien van de nodige deskundige commentaren. 

Foto: House of Entertainment / Pickx+

Geef een reactie