Op weg naar de Miss België-kroon?: Zoey Vervoort (25, Brasschaat)


Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan 200 jonge vrouwen wagen hun kans in de zoektocht naar ’s lands mooiste. Eén van hen is de 25-jarige Zoey Vervoort uit Brasschaat. ‘Al heel mijn leven lang keek ik op naar het Miss België-gegeven. Alleen was ik er niet van overtuigd dat ik de juiste capaciteiten had om    Nu ben ik stilaan in het laatste jaar gekomen waarin ik kan deelnemen. En waarom ook niet? De tijd was meer dan ooit rijp om de sprong te wagen. Nu kan ik dit tenminste van mijn bucketlist afvinken Aan mijn deelname wil ik een betekenis geven. Ik wil heel graag aan jonge vrouwen tonen (in een tijd waar het steeds moeilijker wordt) dat een representatief voorbeeld meer is dan de schone schijn op Instagram. Op dat vlak wil ik de luchtbel van de sociale media graag doorprikken.’

Patiëntenbegeleider
Zoey werkt in de gezondheidszorg. ‘Ik werk voltijd als patiëntenbegeleidster in een psychiatrische gesloten instelling. Op mijn werk zie ik heel veel lijden. Omschrijf het maar als een duistere kant van de maatschappij. Mensen die geen stem hebben in onze maatschappij door ziekte, hechtingsproblemen, borderline, angsten en trauma’s. Wij moeten er voor zorgen dat ze tijdens dat ziekteproces niet in de vergeetput buiten de maatschappij vallen. Wij proberen hier nog echt een band op te bouwen met de mensen zonder hen op te geven. Psychisch lijden mag je op dat vlak echt niet onderschatten. Er moeten in onze maatschappij nog heel veel taboes doorbroken worden. Maar misschien is sensibilisering wellicht de eerste stap. Probeer voorzichtig en zo realistisch mogelijk aan de mensen uit te leggen wat je eigenlijk doet.’

Dicht tegen jezelf
Toch blijft Zoey met de voeten op de grond. ‘Ik wil vooral trouw blijven aan mezelf’, gaat de Antwerpse verder. ‘Zo probeer ik mijn hoofd echt niet zot te laten maken. Naast het feit dat ik een peoplepleaser ben, probeer ik ook mezelf tevreden te stellen. Ik wil naast alle vooroordelen, die er rond Miss België bestaan ook tonen aan de buitenwereld dat je door dicht bij jezelf te blijven ook een persoonlijkheid kan tonen. Ook al horen daar zoals bij iedereen een nodige dosis onzekerheid bij. Ik werk zelf 40 uur per week (in shiften). En dat is vrij intensief. Al mijn vrije tijd gaat uit naar de wedstrijd. Zonder de geweldige steun van mijn vriend is dit quasi onmogelijk. Op dat vlak vormen wij een uitstekende tandem.’

Foto: Klaas De Scheirder

Geef een reactie