Op weg naar de Miss België-kroon?: Aurelie Sarkar (18, Kalken)

Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Op dit moment wagen meer dan 200 jonge vrouwen zich in de zoektocht naar ’s lands mooiste. Eén van hen is de 18-jarige studente haarzorg Aurelie Sarkar uit Kalken. ‘Is zij op weg naar de Miss België-kroon? De toekomst wijst het uit. ‘Deelnemen aan Miss België was altijd een kinderdroom. Omdat ik nu net 18 ben geworden, was de tijd nu officieel rijp om de sprong te wagen. Het is mijn eerste ervaring in een Missverkiezing. We zien wel hoe het allemaal loopt. Maar tegen een finaleplek zeg ik zeker geen neen. Ik wil groeien in een wedstrijd zoals deze. De buitenwereld moeten wie de echte Aurelie is. Beetje bij beetje hoop ik mezelf te ontdekken. Misschien wel als jonge vrouw met een kroontje op.’

Sarkar
De naam Sarkar klinkt niet Vlaams in de oren. ‘Dat klopt inderdaad’, glimlacht Aurelie. ‘Mijn papa is Indisch-Bangaals. Mijn mama is Italiaans-Joegoslaaf. Omdat zij hertrouwd is met een Tunesiër ben ik opgegroeid met deze waarden en normen. Mijn ouders wisten wel dat ik hieraan graag wou deelnemen. Dus ze wisten dat de sprong ooit een keertje zou komen.’

Foto: Danny De Cock

Geef een reactie