Op weg naar de Miss België-kroon?: Axelle Van Hulle (21, Gistel)

Spiegeltje spiegeltje aan de wand? Wie is de mooiste van heel Belgenland. Meer dan 200 jonge dames wagen hun kans om het kroontje van ’s lands mooiste te bemachtigen. Eén van hen is de 21-jarige Axelle Van Hulle uit Gistel. In het dagelijkse leven werkt ze bij een grote parfumerie-keten. Maar de komende maanden probeert ze zich een weg te banen naar het Miss België-kroontje? Is Axelle op weg naar het kroontje? De toekomst wijst het uit. ‘Vorig jaar had ik me al een keertje ingeschreven. Maar omdat ik toen net met een nieuwe job was begonnen, heb ik de sprong niet gewaagd. Dit jaar heeft mijn mama me opnieuw ingeschreven. Ik heb een beetje getwijfeld om de stap te zetten. Na een telefoontje met Darline heb ik toch beslist om deze once-in-a-lietime experience aan te gaan. In een mensenleven moet je zo nu en dan durven springen wanneer er iets nieuws op je pad komt. Het kan alleen positieve wending aan mijn leven geven.’

Comfortzone
Voor Axelle is een deelname aan Miss West-Vlaanderen een stap uit de comfortzone. ‘In het begin had ik een beetje onzekerheid,schrik voor het onbekende. Gewoon omdat ik nooit had verwacht dat ik ooit zo’n stap zou durven zetten.  Dromen van een mooi eindresultaat doe ik wel. Maar ik probeer het leven dag per dag te zien. We zien wel waar het schip strandt.’

Emilie
Qua voorbeeldmissen grijpt Axelle terug in de prille Miss België-geschiedenis. ‘Emilie Vansteenkiste en Kedist Deltour zijn jonge vrouwen, die bij mij in het oog springen. Bij Emilie is het vooral omdat ze net zoals ik een grote passie heeft voor de dans. Ik was zelf cheerleader bij BC Oostende. Emilie is iemand, die met haar beide voetjes op de grond blijft. Op jonge leeftijd heeft zij al heel wat meegemaakt in haar leven. Dat heeft haar gevormd tot de persoon wie ze is. En ook ik heb al wat ervaringen in mijn rugzakje steken. Dus op dat vlak is dat voor mij zeer herkenbaar. Ook Celest Decaesstecker is iemand naar wie ik opkijk. Ze heeft nooit de Miss België-kroon bemachtigd. Maar ze is iemand uit eigen streek, die toch al wat heeft bereikt na haar Missenavontuur.’

Foto: Miss Belgium

Geef een reactie