Op weg naar de Miss België-kroon?: Lotte Van der Meeren (19, Lierde)


Spiegeltje Spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan 200 jonge dames wagen hun kans om de opvolgster van regerend Miss België Emilie Vansteenkiste te worden. Eén van hen is de 19-jarige Lotte Van der Meeren uit Lierde  Is zij op weg naar de Miss België-kroon? De toekomst wijst het uit. ‘Mijn vriend vroeg me een keertje waarom ik nooit had deelgenomen aan Miss België’, vertelt Lotte. ‘Toen hij dit idee opperde, heb ik me qua research verdiept in deze wedstrijd. Voor ik het zelf besefte, ontdekte ik dat een Miss België toegang heeft tot een groot publiek. Ze kan aan de mensen vertellen waarvoor ze staat. Mits ik een uitgesproken mening heb over verschillende thema’s, heb ik besloten om mijn kansen te wagen. Zo vind ik dat er in onze maatschappij te weinig rekening wordt gehouden met mentale gezondheid (zowel op school als op de werkvloer). Ik vind het erg dat er nog steeds mensen zijn die op straat leven. Voor mezelf zou ik zo’n situatie echt niet kunnen inbeelden. Laat staan dat er nog steeds mensen zijn die tot op de dag van vandaag worden gediscrimineerd. Net daarom wil ik me maar al te graag engageren. Miss België lijkt me daar het uitgesproken platform voor.’

Regi Academy
Lotte heeft een muzikale droom. ‘Ik wil bij Miss België tonen dat ik méér ben dan het zoveelste mooie meisje in de rij. Zo zing ik heel erg graag. Ooit heb ik zelfs mijn kans gewaagd bij de Regi Academy. Ik hoop ooit daar nog iets meer mee te doen. Misschien is een deelname aan The Voice van Vlaanderen wel een optie. Maar ik heb nu voor Miss België gekozen. En dat heeft nu prioriteit.’

Geloof
Toch hecht Lotte heel erg veel belang aan het geloof. ‘Ik geloof nogal hard in lotsbestemming. Zo ben er van overtuigd dat wanneer iets niet lukt het ook niet voor iemand is bestemd. Zelf ben ik gelovig in God. Persoonlijk denk ik heel veel na over iets als het geloof. Beschouw het als een houvast in het leven. Wanneer iets op mijn pad komt dat het juiste is, zal ik het ook wel merken. Daar ben ik  van overtuigd.’

Foto: Miss Belgium.be

Geef een reactie