Op weg naar de Miss België-kroon?: Lauryn Gilles (23, Kontich)


Het verhaal van de 23-jarige verpleegkundige Lauryn Gilles uit Kontich kan je zoals gebruikelijk aankondigen met de woorden ‘spiegeltje spiegeltje aan de wand’. Maar soms overtreft de kleur van iemands leven éénder welke fictie. Ook dat van Lauryn. ‘Ik neem aan Miss Antwerpen deel om mezelf beter te leren. Mijn broer en mijn zus hebben een beperking. Ze zijn hiermee de enige twee in de wereld. Op mijn jeugd heeft hun verhaal een grote impact gekend. Bovendien heeft mijn moeder zeven jaar geleden borstkanker gekregen en is ze twee jaar geleden ook palliatief verklaard. Dus je kan wel stellen dat ik een vrij woelig leven heb. Het is mijn mama, die me voor Miss Antwerpen heeft ingeschreven. Wanneer ik haar verhaal over mijn Missenavonturen, zie je haar helemaal opfleuren. Langs mijn kans is haar ziekte een ultieme inspiratiebron om een beetje door te zetten. Het klopt dat mijn verhaal een beetje gelijklopend is met hetgeen Miss België Emilie Vansteenkiste heeft meegemaakt. Maar ieder verhaal is anders. Ook het mijne. Alleen de drive om goed eindresultaat te behalen is even groot.’

Ziektebeeld
Een ziektebeeld kan een mens met de beide voetjes op de grond zetten. ‘Ik besef dat het niet het einde van de wereld is wanneer ik Miss Antwerpen niet zou winnen. Maar je mag ook niet te veel relativeren in mijn situatie. Dit traject biedt me de kans om aan selfcaring te doen. Zien dat mijn haar mooi is, mooie kleren, mooie hakken , etc ….. Ik mag niet in de valkuil lopen om me compleet te laten gaan. Ik besef dat mijn levensverhaal niet altijd evident is.  Mijn leven is bij momenten heel hard geweest. Maar ik ben in een heel warm gezin opgevoed. Daarom is mijn ingesteldheid ook heel positief om er iets van te maken.’ Het is belangrijk dat ik in mijn leven nog bepaalde doelen stel. Ik was altijd een sporty girl. Zo heb ik op hoog niveau volleybal gespeeld.  Ik bengelde altijd tussen het meisje-meisje en het sportieve type. De missenwereld heb ik altijd vanop een afstand gevolgd. Maar het begon te prikkelen om zelf ooit eens uit mijn comfortzone stappen. Een sprong in het diepe te nemen … En daar heb ik tot nu toe geen seconde spijt van. Het besef is zeker aanwezig dat mijn deelname aan Miss Antwerpen life changing kan zijn. Maar ik ben nuchter genoeg om daar ten volle voor te gaan.’

Foto: Collectie Lauryn Gilles

Geef een reactie