Op weg naar de Miss België-kroon?: Juliette Popeye (17, De Panne)

Spiegeltje spiegeltje aan de wand? Wie wordt de mooiste van heel Belgenland? Ruim 200 jonge dames wagen zich sinds kort aan het avontuur van hun nog jonge leven. Stuk voor stuk hopen ze het kroontje van Miss België te bemachtigen en hiermee de opvolgster van Emilie Vansteenkiste te worden. Eén van hen is de 17-jarige ‘toekomstige studente Criminologie’ Juliette Popeye uit De Panne. Is Juliette op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit. ‘Ongeveer anderhalf jaar geleden ben ik met modellenwerk begonnen. En ja, ik doe dat heel graag. Zo heb ik al veschillende fotoshoots voor winkels achter de rug. Toen er reclame voor Miss België passeerde, zag ik het bovendien als een extra uitdaging om mezelf te ontwikkelen. Van nature uit ben ik iemand die 100% voor de dingen gaat. De ultieme beroemdheid streef ik met Miss België niet na.  Mijn traject in deze wedstrijd beschouw ik veel meer als een persoonlijke ontdekkingsreis.’

Een kindje van de zee
Juliette omschrijft zichzelf als een kindje van de zee. ‘Naast mijn eigen paardje heb ik een grote liefde voor het kiten. Op dat vlak ben ik echt wel een kindje van de zee. Maar ik besef wel dat met de toekomstige studie in Gent en de drukke Miss België-agenda de hobby’s er wat kunnen bij inschieten zeker naar eind augustus-september toe. Het is een once-in-a-lifetimeexperience. Daar moet ik ten volle kunnen proeven.’

Popeye
De familienaam Popeye is wellicht één van de opvallendste uit heel het deelnemersveld. ‘Ik weet zeker wie Popeye is’, glimlacht Juliette. ‘Wij hadden vroeger de tekenfilms van Popeye op videocassette. En natuurlijk heb ik deze bekeken. Veel Popeyes zijn er in België niet. En dat maakt mijn familienaam des te unieker.’

Foto: Collectie Juliette Popeye

Geef een reactie