Het Miss Fashion-gevoel van Ella Penninck


De 18-jarige studente kleuteronderwijs Ella Penninck uit Oudenaarde is momenteel één van de Miss Fashion-finalisten. Een jonge vrouw, die geïnspireerd raakt door het verhaal van een streekgenote.  ‘De wereld van Missverkiezingen is compleet nieuw voor mij. Alleen werd ik twee jaar geleden enorm hard geïnspireerd door het verhaal van Julie Mortier. Zij veroverde toen de titel van Miss Fashion. Net zoals ik komt zij ook uit Oudenaarde’, vertelt Ella. ‘Ik vond het bewonderenswaardig dat iemand uit mijn stad het zo ver kon schoppen. Daarom heb ik opzoekingswerk verricht. Al heel snel ontdekte ik heel snel dat er heel wat vooroordelen rond Missverkiezingen heersen. Met mijn deelname wil ik er heel wat uit de wereld helpen. Want geloof me … Dergelijk traject draait om meer dan een vleeskeuring alleen.’

18 jaar
Ella is vrij jong om aan een dergelijk traject deel te nemen. ‘Het idee dartelde al langer in mijn hoofd rol. Alleen was de stap naar een onbekende wereld iets wat me tegenhield. Toen ik een berichtje kreeg van een finaliste van enkele jaren geleden om aan de castingday deel te nemen, had ik zoiets van ‘waarom ook niet?’. Ik heb geen vast werk, ik heb nog geen gezin … Het moment is rijp om gewoon deze sprong een keertje te wagen. Mijn belangrijkste doel blijft om mezelf en de persoonlijke groei centraal te stellen in deze wedstrijd. In de hoop om later zelf een voorbeeld te zijn, die zich niet 100% zelfzeker voelen. Heel dit traject wil ik vooral voor mezelf doen. Het is niet verkeerd om zo nu en dan eens aan jezelf te denken. Ik ben zelf heel blij dat ik in het jaar van Milla Goethals (Miss Fashion 2023) en haar eredames (top 5) te mogen staan. Zij zijn voorbeelden voor mij.’

Kleuterjuf
De professionele toekomst van Ella situeert zich vooral in de wereld van de allerjongsten onder ons. ‘Ik studeer momenteel kleuteronderwijs. Mijn eerste jaar is afgerond. Werken met kleine kinderen is echt een droomjob. AL langer dan vandaag ben ik gepassioneerd door dit werk. En ik wil daar echt mijn weg in vinden.’

Foto: Finepix

Een gedachte over “Het Miss Fashion-gevoel van Ella Penninck

Geef een reactie