Sam Verhoeven stopt als directeur van het Fakkeltheater


Er viel een bommetje tijdens de persconferentie van het theaterseizoen 2023-2024 in het Fakkeltheater. Sam Verhoeven kondigde onverwacht aan dat hij na vijftien jaar van plan is om zijn rol als directeur af te bouwen en op termijn de fakkel door te geven. ‘Deze keuze is beredeneerd’, vertelt Sam. ‘Op een periode van twee jaar tijd wil ik iemand nieuw vinden, hem/haar meenemen en de mensen en de gezelschappen hier leren kennen. Ik zit hier volgend jaar vijftien jaar. Af en toe is het voor een mens nodig om iets nieuws te doen. Al een hele dag hoor ik dat het niet evident zal zijn om mij te vervangen. Alleen ligt het kerkhof vol onmisbaren. Ik ben ik en ik heb mijn eigen stijl. Maar dat ik onvervangbaar ben, betwist ik. Ik geloof niet dat er niemand bestaat, die mijn job niet kan oppikken. De voorbije vijftien jaar heb ik mijn hart en ziel in dit theater gestoken. . . Voor mijn job als directeur heb ik met heel veel liefde heel wat opzij gezet. Echt vertrekken doe ik niet. Ik blijf in de raad van bestuur zitten en zal helpen waar ik kan. Alleen wil ik de komende tien jaar nog heel wat andere dingen doen. Dat gevoel kwam heel hard opsteken toen Goodbye Norma Jeane in Duitsland speelde. Ik heb geen enkele van deze voorstellingen kunnen bijwonen omdat ik hier verplichtingen had. Nu er een leuke evolutie komt  richting Nederland en Duitsland toe wat het schrijven betreft, wil ik daar tijd voor vrij maken. Er is vraag naar de kleine musical. En dat weten wij als Fakkeltheater al jaren. Wij zijn het enige theater hier in Antwerpen dat zo’n gevarieerd aanbod heeft. Gaande van liefhebbers tot grote namen. En zo veel verschillende spelers onder één dak ziet. Hier zijn heel veel mensen verantwoordelijk voor. In een mensenleven moet je nooit de focus leggen op één ding. Hoe breder je aanbod, hoe groter het publiek is.’

Foto: Jan LIekens

Geef een reactie