Koen Van Impe: ‘The Sound of Music komt steenhard binnen door de actualiteit van de dag.’

Koen Van Impe mocht de voorbije weken zich hullen in de rol van Kapitein Von Trapp tijdens The Sound of Music. ‘Het is raar dat alles plots in een stroomversnelling kwam. De voorbije maanden moest we onze telkens weer uitstellen. En ineens mocht het .. Weet je … we zitten nu in een tijd waar The Sound of Music gewoon steenhard binnenkomt door de actualiteit van de dag. Waar het verhaal als een zoet broodje werd beschouwd, is dit nu de actualiteit van de dag door heel het Oekraïne en Rusland verhaal. Je ziet dingen gebeuren in deze wereld die je nooit voor mogelijk hield. Bij onze keuze van insteek bij The Sound of Music wilden we de suikeren laag, die boven The Sound of Music hing eraf halen. We wilden het zo zuiver mogelijk brengen. Als we dit kunnen overbrengen naar de mensen toe, is onze missie geslaagd.’

Geschiedenis
‘Weet je … ik ben een echte geschiedenislezer. Ik heb heel wat boeken verslonden over de Holocaust en de waanzin van de eerste en de tweede wereldoorlog’, gaat Koen verder. ‘Vooraf wist ik dat ik de rol van Kapiten von Trapp met een bepaald engagement zou spelen. Maar wat ik had nooit had durven denken, was dat ik in de wereld waarin ik nu leef al die gruwel zie gebeuren. Al mijn engagement van twee jaar geleden verdwijnt in het niets met het huidige engagement. Dit is levensecht.’

Meer info over The Sound of Music:
The Sound Of Music – Deep Bridge

Foto: Steven Hendrikx

Geef een reactie