Op weg naar de Miss België-kroon?: Nawal Grana (21, Dilbeek)

Haar roots mogen dan wel in het Marokkaanse Agadir liggen. Het hart van de 21-jarige Nawal Grana vertoeft in het Brabantse Dilbeek. Tot haar eigen verbazing stootte ze tijdens de finale van Miss Vlaams-Brabant door naar de prelims? Is Nawal op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst zal het uitwijzen. ‘Met mijn 1m56 had ik aanvankelijk heel weinig hoop om door te stoten naar een volgende rol’, vertelt Nawal. ‘Maar wanneer je dan toch het goede nieuws te horen krijgt dat je een ronde verder mag, doet het je als mens heel wat deugd.  Dan groeit je ambitie en je hoop toch wel een klein beetje. Ik volg al een poosje wedstrijden zoals Miss Frankrijk en Miss Universe. Daar maakte ik weinig kans met mijn gestalte. Dat dit bij Miss België mogelijk is, doet me heel veel plezier. Ik mag nu een droom beleven ook al sta ik met mijn twee voetjes op de grond. Ik omschrijf mijn deelname niet als de kans van mijn leven. Maar wel als een mooi opportuniteit, die ik met twee handen wil grijpen.’

Charles Aznavour
Het gesprek met Nawal nam een plotselinge wending toen ze over haar muzikale helden sprak. ‘Ik heb een grote passie voor muziek. Zelf post ik regelmatig van mijn liedjes op Instagram’, vertelt Nawal.’ Via mijn vader heb ik een grote liefde meegekregen voor het Franse chanson. Artiesten zoals Charles Aznavour en Céline Dion zijn ware helden. De woorden die zij zingen, omschrijf ik als ronduit echt. Ze brengen een boodschap op een bijzonder mooie manier over.  De wereld van het Franse chanson en variété fascineert me enorm. Vanuit deze wereld heb ik geleerd om alleen maar woorden te zingen en te schrijven, waar ik voor de volle 100% achter sta. ‘

Foto: Collectie Nawal Grana

Geef een reactie