Op weg naar de Miss België-kroon?: Elle Leclercq (22, Lokeren)

Het zijn spannende dagen voor de 22-jarige vastgoedmakelaar Elle Leclercq uit Lokeren. Tot haar eigen verbazing stootte ze tijdens de finale van haar provincie Oost-Vlaanderen door naar de prelims. Is Elle op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst zal het uitwijzen. ‘Het zijn heel spannende dagen. Na de provinciale finale was ik euforisch omdat ik van de éne dag op de andere in de volgende ronde zat. Alleen wordt het vanaf dat moment alleen maar spannender. En de activiteiten intenser. Een top 3-notering in de provinciale finale is een zeer mooie score. Gewoon omdat je aan alles voelt dat de concurrentie niet mals is. Met dit resultaat kan ik er alleen maar fier over zijn. Want iedereen neemt aan deze wedstrijd deel om te winnen. In al hetgeen ik doe, ben ik een doorzetter van formaat. Daarom ontken ik ook niet dat ik wil doorgaan tot de finale.’   

Leerschool van formaat
‘Miss België is een leerschool, die je nergens anders mag ervaren’, verduidelijkt Elle haar gevoel over haar deelname. ‘Elke kandidate stapt uit haar comfortzone en krikt haar zelfvertrouwen op. Om een campagne tot een goed einde te brengen doe je dingen, die je nooit anders doet.  Iedere deelneemster leert hier cruciale dingen, die ze in haar persoonlijk rugzakje van het verdere leven kan stoppen. Gaande van assertief zin tot rechtop lopen. Dat kan je overal gebruiken.’

Positieve mindset
Als vastgoedmakelaar heeft Elle al een zekere vorm van mondigheid op zak. ‘Het zou gek klinken wanneer ik zou zeggen dat ik huizen verkoop en niet mondig zou zijn. Maar alles begint met een positieve mindset. Karakterieel ben ik een perfectionistisch iemand. Dan komt er altijd wel een nodige dosis stress om de hoek piepen. De kunst bestaat om daar op een goede manier mee om te springen. Wie positief door het leven stapt, zie je ook vaak stralen. Dat probeer ik in een wedstrijd als Miss België aan de buitenwereld zeker te tonen.’

Foto: Miss Belgium

Geef een reactie