Op weg naar de Miss België-kroon?: Silvana Spyros (25, Hasselt)

From Hasselt with love. Het zijn spannende tijden voor Miss Limburg Silvana Spyros. Eerstdaags krijgt de 25-jarige Hasseltse met Grieks-Italiaanse roots te horen of ze naar de finale van Miss België mag. Is Silvana op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit. ‘Ik loop de laatste tijd wel wat gestresseerd rond. Je voelt aan alles dat de Miss België-droom steeds groter en realistischer worden. Waar een finaleplek tijdens de provinciale verkiezingen nog ver af leek, komt alles dichterbij. Alles lijkt nu binnen handbereik. Onlangs had ik een fotoshoot met allemaal ex-Miss BElgiës zoals Lenty Frans, Laura Beyne en Ellen Petri. Daar stond ik mooi tussen. Dan wrijf ik me als Miss Limburg toch eventjes in de ogen. Want tussen zulke dames op een foto staan, voelt nét dat tikkeltje waanzinniger aan.’    

Heel Limburg
Silvana noemt zichzelf een op en top Limburgse. ‘Ik ontvang heel steun uit de provincie Limburg. Ik ben geboren in Genk, ik heb heel lang in Maasmechelen gewoond en ben sinds kort verhuisd naar Hasselt. Je mag wel stellen dat ik een beetje van overal in mijn provincie ben. En dat maakt het best wel heel erg leuk.’

Eén papa die telt voor 15
Met Grieks-Italiaanse roots voelt SIlvana zich gesteund door een hele trouwe gemeenschap. ‘Maar niet alleen de Griekse en Italiaanse gemeenschap steunen mij hoor’, lacht Silvana. ‘Ook vanuit andere nationaliteiten krijg ik heel wat steun. Mijn papa kent heel veel mensen. En hij is vrij fanatiek in hetgeen hij doen. Hij heeft het ‘lawaai voor 15 man in een zaal’. Toch was hij niet aanwezig tijdens de finale van Miss Limburg. Toen waren mijn mama en mijn entourage, die zich lieten horen. Hun fanatisme heb ik tot op het podium mogen ervaren.’    

Miss Limburg: een fulltime job
Met haar titel van Miss Limburg op zak had SIlvana het de voorbije maanden erg druk. ‘Ik leef momenteel in een roes. Elke dag stond er wel iets gepland. Ik heb sinds mijn titel van Miss Limburg nog geen moment rust gehad. Maar dat stoort me niet. Het mag alleen nog maar drukker worden.  Je mag niet vergeten dat ik ook nog een job heb als logistiek medewerker bij Pfizer. Sinds ik alleen woon, moet er ook geld in het laatje komen. Omschrijf me maar als een dromenjaagster. Om mijn dromen te realiseren, heb ik heel wat voor over. 2021 was het jaar dat ik voor mijn dromen ging. In 2022 hoop ik de kers op de taart te zetten.’

Foto: Miss Belgium

Geef een reactie