Op weg naar de Miss België-kroon?: Shana Leloup (20, Luik)

Het zijn spannende tijden voor de 20-jarige studente communicatie Shana Leloup uit Luik. Tijdens de finale van Miss Luik stootte ze door naar de prelims van deze nationale schoonheidswedstrijd. Is Shana op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit. ‘Het nieuws of ik al dan niet in de finale van Miss België terecht zal komen, komt steeds dichterbij. Binnenkort weten we welke meisjes er zijn uitgekozen. Wanneer men van 70 naar 30 gaat, moeten er tenslotte meer dan de helft afvallen. En dat maakt het zeker stressy. Maar ik heb hard gewerkt om te staan waar ik nu sta. Anders raak je nooit uit een groep van 220 meisjes bij de laatste 70. Het is niet evident om deze wedstrijd te combineren met een studie aan de universiteit. Maar eerlijk gezegd doet Miss België me een beetje ontsnappen aan de dagdagelijkse dingen. Je maakt dit tenslotte niet zo vaak mee.’

Something new
De stap naar een Missverkiezing. Iedereen heeft daar haar eigen redenen voor. ‘Ik heb me vooral ingeschreven omdat ik een nieuwe boost aan mijn leven wou geven. Iedereen die me kent, weet dat ik geen enkele kans uit de weg ga op stappen voorwaarts te zetten. Tenslotte maakt dit je alleen maar rijker als mens.’

Finalekooorts
Shana heeft wat je noemt finalekoorts. ‘Wanneer ik de finale niet zou halen, zal ik ontgoocheld zijn’, vertelt Shana. ‘Gewoon omdat dit een unieke kans is om als mens te groeien in je leven. Ook al ben ik niet de nieuwe Miss België. Ik zou toch graag de finale beleven. Aan heel België wil ik me tonen wie de echte Shana Leloup is. Ik ben echt heel fier op mijn ticketje bij de prelims. En dat mag heel de wereld weten.’

Foto: Collectie Shana Leloup

Geef een reactie