Op weg naar de Miss België-kroon?: Beau Van Reeth (17, Hemiksem)

Spiegeltje Spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van het Belgenland. Deze vraag houdt ongeveer tweehonderd jonge dames bezig. Zij hebben namelijk de keuze gemaakt om deel te nemen aan de zoektocht naar ’s lands mooiste. Eén van hen is de 17-jarige studente office en retail Beau Van Reeth uit Hemiksem.  Is Beau op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst zal het uitwijzen. ‘Mijn deelname aan Miss Antwerpen kwam totaal onverwacht op mijn pad’, vangt Beau het gesprek aan. ‘De interesse om ooit deel te nemen was er wel. Maar ik had nooit durven denken dat ik zou worden toegelaten aan deze wedstrijd. Ik heb een rotjaar vol tegenslagen achter de rug. Met mijn deelname wou ik bewijzen dat niets je kan stoppen om je dromen waar te maken. Ja, ik sta er weer. Sterker dan ooit.’

Prinsessenkleren
Mode stond altijd al centraal in het leven van Beau. ‘Als klein meisje had ik al een grote fascinatie voor prinsessenjurken en modellenboekjes. Natuurlijk was die droom er om ooit in deze wereld terecht te komen. Nu ik de kans krijg, voel ik wel dat de ambities steeds sterker wordt. De repetities zijn volop bezig. Ik wist dat een deelname aan Miss België heel hard werken was. Maar het staat buiten kijf dat de intensiteit bijzonder hoog ligt.’

Ghana
Beau blijkt gebeten door de reismicrobe. ‘Dit jaar stond er normaal gezien een safari gepand in Ghana. Een collega van mijn papa heeft daar een buitenverblijf. Ze heeft toen een paar foto’s laten zien van de lokale natuur. En ik was meteen verkocht. De plannen zijn er nu om dit zeker in 2022 te zetten. Want ook al ben ik een echt meisje-meisje, die houdt van mooie kleren en make-up. De natuur heeft een bijzonder plekje in mijn hart.’

Foto: Alan Vertommen

Geef een reactie