Op weg naar de Miss België-kroon?: Louise Nulens (21, Heule)

Spiegeltje Spiegeltje aan de wand? Wie is de mooiste van het land? Ruim 200 jonge vrouwen hebben zich onlangs kandidaat gesteld om de opvolgster van regerend Miss België Kedist Deltour te worden. Eén van hen is de 21-jarige ‘Sporty’ Miss Louise Nulens uit Heule. Is izj op weg naar het kroontje? De toekomst zal het uitwijzen.  ‘Ik heb de voorbije vijf jaar een ontzettend lange weg afgelegd. Je moet weten dat ik toen nog 110 kilo woog en slecht in mijn vel zat. Door intensief te werken aan een volledig nieuwe levensstijl, ben ik veertig kilo kwijt gespeeld. Naast het gewichtsverlies zorgde dit ook voor een evolutie op menselijk vlak. Daarom vonden mijn ouders dat de tijd rijp was om een sprong in het diepe water te plaatsen. Bij Miss België leer je tijdens een bepaald traject heel wat nieuwe mensen kennen en neem je bepaalde ervaring mee in je rugzakje. Aanvankelijk was ik voor het idee niet te vinden. Maar omdat ik zo veel steun kreeg van mijn vriend en van mijn ouders, heb ik de sprong toch gewaagd. Ik hoop dat mijn verhaal inspirerend kan werken voor andere jonge vrouwen. Waar een wil is, is een weg. Je hoeft heus niet het perfecte plaatje te zijn om aan een wedstrijd zoals Miss België deel te nemen.’

Fit-influencer
Een gezonde geest in een gezond lichaam. Louise heeft na haar  bewonderenswaardig traject ook de nodige professionele toekomstideeën. ‘Mijn doel is om naast mijn werk als schoonheidsspecialiste in bijberoep mijn werk fit-influencer uit te bouwen. Ik begeleid nu al mensen op het vlak van gezondheid, voeding en sport. Mijn grote droom is om een community te ontwikkelen rond jezelf goed in je vel te voelen. Zo heb ik op 28 juli voor het goede doel van Miss België een sportles gegeven. Het doel is om dit op regelmatige tijdstippen verder te zetten. Ook in augustus staat er zeker nog ééntje op de agenda.”  

Kickboksen
Opvallend is dat Louise geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken is. Tijdens haar vrije uurtjes beoefent ze samen met haar vriend kickboksen. ‘Het enige verschil is dat hij professioneel kickbokser is en al Belgische en Europese titels op zijn naam heeft. En ik. Het competitieve laat ik dus met plezier aan hem over. Maar ik vind het best wel een toffe sport om je energie kwijt te kunnen. Nadat ik de eerste keer was geweest, kon ik me niet meer houden om nog een tweede keer te gaan. Van het één kwam het ander.”

Foto: Collectie Louise Nulens

Geef een reactie