Op weg naar de Miss België-kroon?: Pô-Lynn Koopmans (20, Velaine-Sur-Sambre)

De 20-jarige studente  vertaler-tolk Nederlands-Spaans Pô-Lynn Koopmans uit Velaine-Sur-Sambre (provincie Namen) werd enkele maanden geleden verkozen tot de Miss van haar provincie. Nu ambieert ze heel wat meer. Ze is namelijk één van de 33 kanshebsters op het Miss België-kroontje. Dat wordt op 31 maart in De Panne uitgereikt. Of Pô-Lynn op weg is naar de opperste bekroning, weten we dan pas. ‘Ik ben een gelukkig meisje’, vangt Miss Namen ons gesprek aan. ‘Wanneer je de regionale verkiezing wint, droom je van meer. Dan wil je gewoon de eindmeet bereiken. Het was best een emotioneel moment toen ik te horen kreeg dat ik een finaleplekje op zak had. Maar veel had te maken met een combinatie van studie, coronadrukte en lang wachten. Ik heb nu 1 kans op 33. Net zoals iedereen. Maar ik ben van nature uit een optimist. Zo ga ik mijn kansen ten volle verdedigen, zoals het ook hoort te zijn.’

Coronajaar
Een Missenjaar in volle coronatijd. Het is en blijft een bijzonder gegeven.  Ook voor Pô-Lynn. ‘Het blijft spijtig dat ik niet onder de mensen kon komen om mezelf kenbaar te maken. En ja, het sociaal contact heb ik best wel gemist. Promotie voeren via het sociale netwerk blijft toch nét dat tikkeltje anders. Maar het coronavirus heeft misschien een impact op mijn leven. Alleen ben ik niet gestopt om dingen te doen, waar ik ten volle achter sta. Dat doe ik nog steeds en dat blijf ik doen. Geen virus krijgt me op dat vlak klein.’

Foto: Miss Belgium.be

Geef een reactie