Op weg naar de Miss België-kroon?: Louise-Marie Losfeld (18, Oostende)

De 18-jarige Oostendse Louise-Marie Losfeld is één van de youngsters tijdens Miss België. Dat weerhoudt haar er niet van om het bijzonder goed te doen in deze zoektocht naar ’s lands mooiste. Nadat ze eerste het kroontje van Miss West-Vlaanderen bemachtigde, is ze nu één van de 33 finalisten, die in de running blijven om tot opvolgster van Celine Van Ouytsel gekroond te worden?  ‘Eerlijk gezegd. Ik had nooit durven dromen dat ik in de Miss België-finale zou komen’, vangt Louise-Marie het gesprek aan. ‘Toen ik Miss West-Vlaanderen, was ik al enorm verbaasd. Dan begint het wel te dagen dat de kans bijzonder groot is dat je doorstoot naar de nationale finale. Maar toch werd het voor mij enorm spannend. Zeker omdat je nooit voor de volle 100% zekerheid hebt, dat je er bij bent.’

Avonturendrang
Toch heeft de piepjonge Louise-Marie een enorme avonturendrang. ‘Er komt altijd wel een nieuwe uitdaging op mijn pad. Miss België was er ééntje. In het begin ben ik hieraan begonnen met het idee van ‘We zullen wel zien hoe ver we komen’. Voor ik het zelf besefte, had ik een golden ticket op zak. Op dat moment was de finale van Miss West-Vlaanderen op zak. Vorig jaar heb ik tijdens de eerste lockdown een ticket gekocht om naar mijn vader in Madagaskar te reizen. Ik ben daar drie maanden geweest (lacht). Je ziet dat ik geen uitdaging uit de weg gaat. En waarom zou ik? Het kan mij als mens alleen maar stukken sterker in mijn schoenen doen staan.’

Maturiteit
Voor een zeventienjarige komt Louise-Marie in een rechtstreeks gesprek best matuur over. ‘Leeftijd doet niets ter zake. Ik vind het belangrijk om te weten wat ik wil. Ook in deze wedstrijd heb ik als belangrijkste les geleerd dat je nooit vooroordelen mag hebben tegenover iemand. In deze wedstrijd hebben we heel veel promotie op sociale  media gevoerd. Dan strijd je een beetje onderling tegen elkaar. Vooroordelen loeren dans soms om de hoek. Dat is nergens voor nodig. De sociale mediawereld kan vaak heel fake zijn. Als één ding belangrijk is tijdens Corona, is dat we de ‘echte’ communicatie met mensen niet uit het oog mogen verliezen.’   

12 jaar
Louise-Marie werkt al sinds haar twaalfde als model. ‘Mijn modellenwerk heeft me al sinds heel vroeg bewust gemaakt dat ik op een serieuze manier met de dingen moet bezig zijn. Nu zit ik al één jaar lang bij een modellenbureau Dominique Models. Ik weet echt wel dat ik graag in deze wereld mijn weg verder wil zoeken. Daar wil ik keihard voor werken. De laatste jaren stak ik er enorm veel tijd in. Al jaren lang streef ik er naar om dit stap voor stap verder uit te bouwen. Alleen komt niets vanzelf in het leven. Op dat vlak komt mijn Westvlaamse nuchterheid snel naar boven.’

Foto: Dena Huys

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.