Het Bake Off-gevoel van Jens

Voor Jens Detollenaere werd Bake Off Vlaanderen een rollercoaster van emoties. Eerst werd hij gered van een vroegtijdige exit door een manoeuvre van Anthony . Nadien miste hij de finale op één haar na. Een terugblik … “Ik ben een trouwe van Bake Off Vlaanderen. Veel van mijn vrienden waren van oordeel dat het programma op mijn lijf geschreven was. Dus daarom had ik mij in een gekke bui ingeschreven. Stiekem in het achterhoofd hoopte ik om een keertje in de bekende Bake Off-tuin te mogen knuffelen met de pony’s en de alpaca’s. Dat was echter buiten de waard gerekend. Bake Off Vlaanderen verhuisde naar Oostende. Toen ik aan zee kwam, werd ik plots geconfronteerd met krijsende zeemeeuwen. Een wereld van verschil, niet waar. Maar ach ja, de zee is ook niet de plaats om pony’s en alpaca’s te houden.”

Bakkende oma
Jens kreeg de bakmicrobe mee van zijn oma. ‘Vanaf mijn elf jaar mocht ik haar helpen in de keuken. Zij heeft me ontzettend veel geleerd. Beetje bij beetje heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld. Bakken is een moment van rust geworden. Ik heb in mijn professionele carrière vier jaar op Spoed gewerkt. Nadien ben ik aan mijn doctoraat begonnen aan de Universiteit. Dat is een heel drukke en veel eisende bezigheid. Bakken is meer iets organisch. Ik kan mij daar helemaal in verliezen.”

Getempereerde chocolade
Een Bake Off Vlaanderen-traject is er ééntje met heel veel evolutie. ‘Je wordt voortdurend uit je comfortzone gehaald. Zo had ik voor dit programma nooit eerder chocolade getempereerd. Keer op keer mocht ik hier dingen doen, die ik thuis nooit deed. Dan leer je als mens veel bij. De Bake Off-periode was enorm intensief. Ik werk fulltime in de week. In het weekend had ik lange opnamedagen. Op mijn GSM heb ik een app staan, waar ik mijn slaapritme kan volgen. Daar is een grote dip te zien vanaf het moment dat ik werd geselecteerd voor Bake Off. Je bent er letterlijk dag en nacht mee bezig.”

Evenwicht
Jens is vooral op zoek naar een evenwichtig plekje voor zijn bakmicrobe. ‘Ik hoop dat ik tijdens Bake Off overkwam, zoals ik bij mijn vrienden ben. In mijn hobby’s probeer ik vooral plezier te halen. Zo vind ik bakken heel leuk. Maar carrièreambities daarin heb ik niet. Ik wil het zeker nog uitbreiden. Mijn job wil ik behouden. Die doe ik veel te graag.”

Foto : SBS Belgium

Geef een reactie