Op weg naar de Miss België-kroon?: Justine Verhelst (21, Langemark)

In het dagelijkse leven studeert Justine Verhelst fysica en sterrenkunde. Met haar passie voor het heelal probeert ze nu op haar eigen wijze een ster op het podium te worden. Deze 21-jarige schone uit Langemark stootte immers door naar de nationale preselectie van Miss België. Is Justine op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst zal het uitwijzen. ‘Ik ben geschrokken dat ik al zo ver in deze wedstrijd ben geraakt. Natuurlijk hoop ik er op om door te stoten naar de grote finale. Het voorbije jaar was enorm spannend. Ik heb waanzinnig veel aspecten van mezelf bijgeleerd. Tijdens een parcours zoals dit verleg je voortdurend je grenzen. Eerst wil je een zo goed mogelijk resultaat bekomen in de provinciale verkiezing. Nadien leg je de lat toch net ietsje hoger. Vanaf nu wordt de droom voor het kroontje alleen maar groter.’

Meisjes en wetenschappen
Justine blijkt naast beauty ook een andere passie te hebben. “Tja, wetenschappen is echt mijn dada. Ik studeer namelijk fysica en sterrenkunde aan de Universiteit van Gent. Tja, meisjes en wetenschap. Het kan zeker (lacht). Ik ben door deze microbe gebeten door mijn vader. Hij kocht me vroeger een kinderencyclopedie. Ik ben in zijn passie meegegaan. Zo heb ik er steeds meer boeken over gelezen. Maar het was Lieven Scheire die me helemaal overstag deed gaan. Ik mag dan wel een meisje-meisje op het vlak van beauty zijn. Tijdens mijn studie heb ik echter een ‘nerdy’ trekje. Toekomstgericht zie ik mezelf niet als astronaut in de ruimte. Ik blijf liever met mijn beide voetjes op de grond. Als leerkracht fysica of als onderzoeker hoop ik mijn weg in het professionele leven te vinden.”

Foto: Miss België – Kevin Swijsen

Geef een reactie