Op weg naar de Miss België-kroon?: Chiara Van Poucke (21, Koekelare)

In het dagelijkse leven vertoeft de 21-jarige Chiara Van Poucke in het Westvlaamse Koekelare. Maar karakterieel blijkt de jonge dame een vat vol ‘vonken en vuur’ te zijn. Dat illustreert ze tijdens mijn babbeltje met haar over haar deelname aan de zoektocht naar ’s lands mooiste. “Ik ben enorm blij dat ik door mag naar de nationale préselectie. Mijn naam werd tijdens Miss West-Vlaanderen als één van de allerlaatste afgeroepen. Ik was er van overtuigd dat het einde verhaal voor mij zou betekenen. Maar toen ik mijn naam toch hoorde, was ik enorm blij. Nu ik zo ver ben, wil ik graag nog tikkeltje meer. Dus de ambitie is zeker groot om naar de Miss België-finale te gaan.”

6 dierbaren
Chiara heeft bewogen tijden achter de rug. “De laatste maanden heb ik heel veel tegenslagen gekend. Op heel korte tijd zijn er zes dierbaren van mijn overleden. Dat heeft me als mens diep geraakt. Mijn opa is als eerste toen gestorven. Hij was mijn allerbeste vriend. Ik had echt iets nodig om mijn gedachten te verzetten. Dat werd uiteindelijk deze wedstrijd. Ik voel me gesteund door zes engeltjes hierboven. Uit eigen beweging zou ik misschien nooit de stap gezet hebben. Mijn vriend heeft me het nodige duwtje in de rug gegeven. En ja, ik ben heel blij dat hij dat voor me heeft gedaan. Door Corona is het een uitermate lange campagne worden. De drang om er iets van te maken werd alleen maar groter. “

Brandweer
Deze jonge kapster zit momenteel noodgedwongen omwille van de Covid 19-maatregelen thuis. Dat weerhoudt haar er niet van om stevige plannen te maken. “Op oudejaarsdag doe ik mijn testen bij de brandweer. In de hoop om later mijn opleiding te mogen starten. Ik ben gepassioneerd geraakt door hun werk dankzij mijn vriend. Hij is daar actief. Door hem heb ik dat wereldje beter leren kennen. Als hij nu moet uitrukken voor een brand, ben ik toch altijd nieuwsgierig waar en hoe dit allemaal aan het gebeuren is. Kortom: mijn respect voor de brandweer werd er alleen maar groter op. Het respect is alleen maar groter geworden. Zo nu en dan heb ik als ‘slachtoffer’ mogen meespelen tijdens een oefening. Maar ik wil heel graag meer …. Ik mag dan wel een typisch meisje-meisje zijn. Bij deze job kan ik mijn stoerste kant naar boven laten komen. En zeg nu zelf: ‘Liefde is … samen een brandje blussen’. Mooi toch …

Foto: Chiara Van Poucke – collectie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.