Op weg naar de Miss België-kroon?: Jess Van Meensel (24, Leopoldsburg)

Er breken spannende tijden aan voor de 24-jarige Leopoldsburgse Jess Van Meensel, een toekomstige leerkrachte lager onderwijs met de nodige musicalambities. Tijdens de finale van Miss Limburg plaatste ze zich met een Crown Card voor de nationale preselectie van de zoektocht naar ’s lands mooiste. Of Jess doorstoot naar de grote Miss België-finale weten we binnenkort wel. ‘Ik had nooit verwacht dat ik een ronde verder zou doorstoten’, vertelt Jess me aan de telefoon.  ‘Aan dit avontuur ben ik vooral gestart om een keertje uit mijn comfortzone te treden. Mijn omgeving was daarom enorm verbaasd toen ze hoorden dat ik bij Miss België mijn kans wou wagen. Het is totaal iets anders dan ooit op mijn pad kwam. Maar tot nu toe ben ik enorm tevreden over het afgelegde traject.”

Een leven in de musical
Toch heeft Jess vooral artistieke dromen. ‘Ik ben gebeten door de musicalmicrobe. Mijn droom is ooit te mogen meewerken aan een grote massaspektakel. Daarom volg ik nu ook les aan de Musical Academy van Deep Bridge. Ik sta al sinds mijn vijf jaar op het podium. Heel veel dansvormen heb ik ondertussen al wel onder de knie. In Leopoldsburg heb ik ooit meegewerkt aan de ‘Grote Rappel’.  Dit was in 2019 een groot massaspektakel in mijn thuishaven. Daar kreeg ik de smaak echt te pakken. Mijn droom is om een stapje hoger te zetten om naar een grotere musical te gaan. Daarom leek het me een uitgelezen kans om bij Deep Bridge het vak beter onder de knie te krijgen. Ik zit momenteel in mijn laatste jaar leerkracht lager onderwijs. Wanneer ik mijn diploma op zak heb, hoop ik om bij te studeren. Diep vanbinnen droom ik toch wel van een plekje in   de media.”

Zelfzekerheid en verantwoordelijkheid
Miss Limburg heeft Jess tot nu al heel wat bijgebracht. “Ik voel aan mezelf dat ik op vlakken van zelfzekerheid de nodige stappen voorwaarts heb gezet. Ik was altijd al een mondig iemand. Verhalen vertellen deed ik altijd al wel graag. De laatste jaren heb ik daar enorm veel progressie in gemaakt. Bij Miss België leerde ik ook heel wat verantwoordelijkheidszin bij, het belang van op tijd komen en dat het belangrijk is om met een goed voorkomen voor de dag te komen. Momenteel kan ik de finale van Miss België bijna aanraken. Je voelt aan alles dat de wedstrijd een tandje hoger gaat. Door aan de opdrachten te werken en aan jezelf te werken kan ik mijn grenzen verleggen. Misschien volgt er wel een heel mooi eindresultaat uit (lacht).”

Foto: Miss Belgium.be – Kevin Swijsen

Geef een reactie