Op weg naar de Miss België-kroon?: Anke Lauwers (23, Antwerpen)

In het dagelijkse leven werkt ze in een ecologische winkel in Antwerpen. Naast haar dagtaak blijft de 23-jarige blondine Anke Lauwers uit Antwerpen (met Brabantse roots) ook nog in de running voor een fel gegeerd ticketje voor de Miss België-finale. Tijdens de verkiezing van Miss Antwerpen stak ze immers de publieksprijs van haar provincie op zak. Is Anke op weg naar de Miss België-kroon? ‘Het gaf me een onbeschrijfelijk gevoel dat ik te horen kreeg dat ik verder mocht. Ik krijg nu de uitdaging om me nog een keertje te bewijzen dat ik mijn plekje zeker waard ben. Je voelt aan alles dat iedereen gefocust is om haar doel te bereiken.  De plekjes zijn duur. Voor eventjes is het alles of niets. Maar dat geldt voor ieder van ons.”

Hard werken loont
Anke is geen onbeschreven blad op het vlak van Missverkiezingen. ‘Mijn ervaring speelt hierin weinig rol. Ik kreeg van thuis uit mee dat harde werkers beloond worden. Deze wijze levensles van mijn ouders hield ik altijd in mijn achterhoofd. Zowel bij de campagne als bij mijn dagtaak. Nu met de tweede lockdown is de winkel waarin ik werk gericht op onlineverkoop. Dus met de feestdagen in het vooruitzicht verdeel ik mijn tijd tussen het werken hiervoor en mijn tijd voor Miss Antwerpen.”

Drang
Voor de finalisten is het een atypische Miss België-campagne. “Corona heeft heel de traditionele planning wat overhoop gegooid. Maar we zien wel waar het schip strandt. Beetje bij beetje voel je nu aan dat alles opnieuw begint. We tonen ons allemaal op de sociale media. Geen van ons laat zich doen. En je voelt dat voor iedereen de drang om een finaleticket te bemachtigen alom aanwezig is. Dit motto geldt zeker voor mij (lacht). Geloof me .. Deze kans laat ik zeker niet onbenut.”

Foto: Miss Belgium – Kevin Swijsen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.