Op weg naar de Miss België-kroon? : Shari Van Goolen (19, Aarschot)

Of het nu de oudheid is of een mooi kleedje. Het maakt beiden niets uit voor de 20-jarige studente geschiedenis Shari Van Goolen uit Aarschot. Aan de Leuvense universiteit studeert ze immers de wetenschap van het verleden om het heden beter te begrijpen. De komende maanden is ze ook als finaliste Miss Vlaams-Brabant te zien in de zoektocht naar ’s lands mooiste. “Ik studeer inderdaad geschiedenis. Dat is een passie, die in mijn leven steeds groter werd. Toekomstgericht bestaat mijn doel eruit om iets actief met mijn studie te doen. Tegen werken in een museum zeg ik zeker geen neen. Verhalen van vroeger mogen immers niet verloren gaan. Daar wil ik graag aan meewerken. Je moet immers weten wat er vroeger gebeurde om het heden te snappen. Het lijkt op het eerste zicht een opmerkelijke keuze voor een jonge immers. In het middelbaar onderwijs was ik de enige van de klas, die er zo in gepassioneerd was. Maar ik geniet er van om al die dingen van vroeger te ontdekken.”

Vriendin
Het lijkt op zich een opmerkelijke keuze om als studente geschiedenis je te wagen aan een Missenavontuur. ‘Eerlijk is eerlijk’, gaat Shari verder. “Een goede vriendin gaf me het duwtje in de rug om de sprong in deze wedstrijd te wagen. Zij neemt deel voor een andere provincie. Het leek me wel leuk om samen dit avontuur te beleven.  Vroeger was ik een meisje dat heel vaak naar deze show keek. De fascinatie voor de wereld van glitter & glamour was er altijd al. Het idee om een kroontje te mogen lijkt me nu al iets irrealistisch. Daarom dompel ik me met plezier onder in deze wereld. Wie weet zijn dromen dan geen bedrog?”

Jay Vleugels
Huidig Miss België Celine Van Ouytsel gaf haar ‘potentiële opvolgsters’ de opdracht om zich te laten fotografen voor een bekend monument in eigen land. Shari stapte in de voetsporen van televisielegende Jay Vleugels uit Callboys. ‘Mijn overgrootmoeder komt uit Tielt. Vanuit haar tuin is de Vlooybergtoren een landschapselement. In de periode van de brand konden we van bij haar zien dat er iets ergs mee gebeurd was. Met de televisiereeks Callboys in het achterhoofd leek het me wel leuk om daar mijn foto’s te nemen. Je treedt niet elke dag in de voetsporen van de legende Jay Vleugels … (lacht).’

Foto: Collectie Shari Van Goolen / Miss Belgium.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.