Op weg naar de Miss België-kroon? : Stephanie Gios (20, Herentals)

Herentals blijkt de Missenhoofdstad van de Stille Kempen te zijn. Nadat Kempendochter Celine Van Ouytsel vorig jaar het kroontje van ’s lands mooiste bemachtigde, is het nu de beurt aan Stephanie Gios. Is zij op weg naar het Miss België-kroontje? Het kan zomaar eens werkelijkheid worden. “Zowel Celine als ik wonen inderdaad in Herentals. Ze woont ongeveer op een vijftal minuutjes van mij. Mijn oorspronkelijke doel was eerst om voor mijn plezier deel te nemen aan deze wedstrijd. Maar hoe langer hoe meer, beschouw ik het als een grote uitdaging om mezelf en mijn ideeën in de kijker te zetten.. Ik ben een studente orthopedagogie. En ik hoop dat ik met mijn deelname meer aandacht wekt voor de zorgsector. Mijn droom bestaat er uit om later te werken met Mensen met het Syndroom van Down. Het zorgzame karakter zal al heel vroeg in mij. Vroeger bekommerde ik mij ook altijd om de stille kinderen in een groep. Ik deed er alles voor om hen in de groep te integreren. Ook al leef ik nu in 2 verschillende werelden. Ik blijf er bij dat het bij Miss België ook draait om de persoonlijkheid. Wanneer je je engageert aan een wedstrijd zoals dit, moet je ook aandacht durven geven aan sectoren die het nodig hebben.”

De eerste zorg Miss
Stephanie lijkt een ware PR-vrouw voor de zorgsector te zijn. “Ja, ik vind dat de zorg ondergewaardeerd is bij ons. Die mensen werken keihard om ons te helpen. En dan zie je nog maar al te vaak mensen, die hun mondmasker fout dragen of helemaal niet op hebben. Natuurlijk spreek ik hen daarover aan. Zou de wereld er trouwens niet beter uit zien als er wat meer gelijkheid zou zijn, geen racisme en veel meer aandacht voor elkaar. Wanneer iedereen zorgt voor elkaar, ziet de wereld er al een pakje beter uit.”

Foto: Eric ‘T Kindt – Miss Belgium.be

Geef een reactie