Op weg naar de Miss België-kroon? : Shana Lambreghts (20, Schoten)

In het dagelijkse leven werkt de Antwerpse Shana Lambreghts aan haar toekomst in de zorgsector als studente verpleegkunde. Alleen heeft ze dit jaar nog enkele andere dromen die ze najaagt. Zo neemt ze deel aan de zoektocht naar ’s lands mooiste. En daar heeft ze haar eigen reden voor. Is deze Schotense schone op weg naar de Miss België-kroon? Het zou zomaar eens kunnen. “Ik ben mantelzorger voor mijn papa. Daardoor is mijn agenda zeer goed gevuld. Ik besef dat weinig meisjes van mijn leeftijd dit me nadoen. Maar omdat het veel van mij vergt, was ik op zoek naar iets voor mezelf. Iets waar ik mijn tanden in kon zetten. Toen ik op Instagram een advertentie zag passeren van Miss België, heb ik geen seconde getwijfeld. Het leek me een unieke kans om nieuwe mensen te leren kennen en misschien wat meer zelfvertrouwen te krijgen. Met mijn deelname wil ik aan de wereld tonen wat mantelzorg inhoudt en dat jonge mensen zich hiervoor engageren.”

Studente verpleegkunde
“Weet je … ik ben een studente verpleegkunde”, gaat Shana verder. “De zorgsector is een compleet andere wereld dan het Missenlandschap. Mijn vrienden geloofden me eerst niet toen ik zei dat ik aan Miss Antwerpen wou deelnemen. Ze zagen het me echt niet doen. Maar uiteindelijk zijn ze echt wel blij voor me. Ook mijn moeder was enorm trots dat ik de sprong ik in een nieuwe wereld wou wagen.  Zeg nu zelf .. Met enkele goede tips kan ik alleen maar bijleren. Groeien als mens doe ik altijd. Daarom doe ik het meer dan ooit.”

Coronatijd
Shana woont  in de Antwerpse regio. Een gebied dat zwaar getroffen is door Covid-19.
“Natuurlijk beheerst ook Corona mijn leven”, vertelt de toekomstige verpleegkundige haar verhaal. “Omdat ik in de wereld van de zorg vertoef, ben ik hiermee ook iets feller bezig dan mijn zusje of mijn vriend. Het voelt angstig aan dat het virus terug opflakkert. Het beheerst ons leven meer dan ooit. Ja, dat boezemt me angst is. Zeker omdat we momenteel in een waas van onzekerheid zitten Maar ik trek mijn plan wel. Creatief zijn in deze tijden is meer dan ooit het codewoord. Samen met enkele Antwerpse collega’s willen we toekomstgericht een carwash organiseren voor het goede doel.  Mensen kunnen dan in hun auto blijven zitten. Met mijn zusje trek ik de keuken in om cakes te bakken voor het goede doel. Je ziet het: thuis zitten niksen zal ik zeker niet doen.”

Fotograaf voor één dag: Céline Van Ouytsel

 

 

Geef een reactie