Op weg naar de Miss België-kroon? : Gaëlle Delforge (19, Andenne)

Her en der wordt Gaëlle Delforge als één van de grootste kanshebsters op het Miss België-kroontje omschreven. De 1m78 grote Naamse Gaëlle is een 19-jarige studente uit Andenne. ‘Ik zit momenteel in het laatste jaar van het middelbaar onderwijs. Toekomstgericht hoop ik op een carrière bij de politie. Eén van mijn belangrijkste doelen is om mensen verder te kunnen helpen. Een leven als agent Gaëlle zou me wel smaken. Maar vooraleer ik me bij de arm der wet ga begeven, leef ik nu volop mijn Miss BelgIë-verhaal. En dat is er ééntje dat aan je lijf blijft plakt. We zullen wel zien waar het schip strandt. Is het in de top 20? Is het bij de top 12? De toekomst zal het uitwijzen.”

Mannequin
Maar Gaëlle heeft ook de lengte mee om haar weg te vinden als mannequin. “Daar zeg ik zeker geen neen tegen”, glimlacht ze. “Ik heb vroeger al enkele défilés mogen lopen op amateurniveau. En het smaakt zeker naar meer. Daarom dat ik ook mijn stap waag in het Miss België-avontuur. Dit is een uniek verhaal waarin we stuk voor stuk allemaal onze eigenheden hebben. Alle 32 kandidates hebben een ongekend potentieel. De keuze zal niet eenvoudig worden voor de jury.”

Nonkel Nederlands
Voor Waalse kandidaten is het vaak een stevige klus om het Nederlands onder de knie te krijgen. “Ik heb een privécoach”, vertelt de grootste van het Miss België-lot ons. “Mijn oom is leerkracht Nederlands en … hij helpt me hiermee. Van tijd tot tijd geeft hij kleine lesjes met uitdrukkingen, die ik moet leren. Op school heb ik nooit Nederlands gehad. Dus op deze manier zet ik grote stappen voorwaarts.”

Foto: Benoit Blocry

Geef een reactie