Op weg naar de Miss België-kroon? : Caro Beugnier (21, Antwerpen)

Haar toekomstig leven zal zich wellicht tussen pasgeboren baby’tjes en hun ouders situeren. De voorbije maanden mocht de 21-jarige Antwerpse studente vroedkunde Caro Beugnier zich in wonderland wanen. Met haar finaleticket van Miss België op zak viel ze van het éne avontuur in het andere.  ‘Met de finale voor de deur overvalt me er een tweeledig gevoel”, vangt de Antwerpse Caro Beugnier haar verhaal aan. “Enerzijds voel ik zelfs tot in het kleinste van mijn teen dat ik aan een geweldig avontuur bezig ben. Een traject, waarbij ik elke seconde van de dag groei. Met 11 januari voor de deur zie ik ook dat de kers op de taart stilaan om de hoek komt piepen. Maar aan de andere kant wil ik ook niet dat heel het verhaal stopt. Gewoonweg omdat het zo leuk is. Schrik voor het zwarte gat na de wedstrijd heb ik niet. Je mag me gerust omschrijven als een bezig bijtje. Toen ik besloten heb om hieraan deel te nemen, zette ik al mijn andere activiteiten on hold. Ik wou er achteraf geen spijt van hebben, dat ik me niet voor de volle honderd procent heb gesmeten.”

Family Affair
Miss België leefde enorm hard bij de familie Beugnier. “Natuurlijk heb ik al gedroomd van mezelf met het Miss België-kroontje. Ik zou gek zijn wanneer ik dit ontken”, glimlacht Caro. “Elk meisje heeft zo hard gewerkt. Als je met 220 aan een avontuur van deze grootte begint, voelt het wel vreemd aan dat je zelf bij de 32 ‘uitverkorenen’ bent. Wat mij nog het meest van al raakt, is dat het heel mijn familie tot in het diepste van hun ziel betrokken bij dit traject. Mijn ouders en mijn broer gaan hier ontzettend hard in op. Iedereen in mijn omgeving: tantes, nonkels en zelfs mijn vrienden leven waanzinnig hard mee. Ik heb de voorbije zeven maanden een compleet ander leven en nog zo veel meer gekend. Dit had een gigantisch grote impact op mijn leven.. Het omvat zo veel meer dan alleen maar mooi staan wezen. Ik moest in vorm blijven, ik moest sponsors zoeken en ik moest mondig uit de hoek komen. Ik heb mezelf leren verkopen. Al deze ervaringen neem ik in mijn rugzakje mee. Het was a hell of a ride. Maar ééntje dat zo hard de moeite loont.”

 

Groeiproces
Om alles gecombineerd te krijgen, is het voor Miss België-finalisten vaak een stevige klus. “Het was geen gemakkelijke periode geweest, maar wel doenbaar”, vertelt Caro. “Met een goede agenda kan een mens al een pak meer. Natuurlijk hoop ik er op dat heel dit verhaal een vervolg kent. Ik zeg zeker geen neen tegen presentatie- en fotowerk.  Ik heb me voor de volle 200% gesmeten. Er mag zeker een beloning volgen . Heel dit avontuur smaakt gewoon naar een pak meer. Op deze wedstrijd ga ik nooit terugkijken als een verliezer. Miss België heeft al mijn vaardigheden gewoon aangescherpt. Je kan stellen dat de persoon Caro Beugnier niet is veranderd, maar wel is gegroeid. Ik ben wat je noemt mij een plantrekker. Maar diep vanbinnen zal er altijd de onzekere Caro zijn. Om die evolutie in een normaal mensenleven te ondergaan, heb je jaren nodig. Hier kreeg ik een spoedcursus van zes maanden.”

Foto: Collectie: Caro Beugnier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.