Op weg naar de Miss België-kroon? : Anicca Van Hollebeke (23, Faimes)

Met een Nederlandstalige vader als ultieme coach gooit de 23-jarige Anicca Van Hollebeke oftewel een studente toerisme uit het Luikse Faimes alles in strijd om het Miss België-kroontje te bemachtigen. “De finalekoorts slaat echt wel bij me toe”, glimlacht Anicca. “Ik heb enorm veel zin om er een knalfinale van te maken. De goesting is echt wel heel groot. Je mag de impact van een wedstrijd zoals dit ook niet onderschatten. Waar ik vroeger nog een gesloten meisje qua karakter was, bloeide ik de voorbije maanden helemaal open. Al deze ervaringen neem ik toch maar mooi mee in mijn rugzakje.”

Girlpower
Deze Luikse schone blijkt een miss met een missie te zijn. “Weet je … ik hecht heel veel belang aan Girlpower”, gaat Anicca verder. “Ik hoop dat mijn deelname jonge meisje kan inspireren in hun strijd voor gelijkheid en emancipatie in deze wereld. Omschrijf me maar als een vrouw, die heel veel belang hecht aan haar zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Daar wil ik gewoon alles voor doen om de strijd nog verde te voeren.”

Papa
Een grote troef in de race naar het kroontje blijkt Anicca’s papa te zijn. “Mijn papa is Vlaming. En dankzij hem kan ik mijn Nederlands goed onderhouden. Hij leert me nog elke dag taalaspecten bij. Dus ja, er loopt thuis een privé-coach van mij rond. Ook mijn contacten met de Vlaamse kandidaten tracht ik goed te onderhouden. Door vaak met hen Nederlands te praten, voel ik me ook beter in mij deze taal.”

Alles of niets
“Ik ben een beetje in deze wedstrijd gestapt zonder al te veel na te denken. Op een dag heb ik me samen met enkele vriendinnen ingeschreven voor de casting. En je ziet wel waar het me bracht. Het was meer een nu-of-nooit moment”, vertelt Anicca. “Binnen enkele jaren ben ik te oud. Wanneer ik nog van deze droom wil proeven, moet ik de sprong nu wagen.”

Bron: collectie Anicca Van Hollebeke

Geef een reactie