Op weg naar de Miss België-kroon? : Rebecca De Weerdt (17, Steenokkerzeel)

Rebecca De Weerdt is een studente sportwetenschappen uit Steenokkerzeel. Haar grote droom is om later als psychiater aan de slag te kunnen. Maar op 11 januari wacht wellicht één van de grootste uitdagingen uit haar nog jonge leven. Dan stapt ze op het podium in De Panne voor de grote Miss België-finale. Pakt Vlaams-Brabant na ettelijke decennia opnieuw het kroontje van de mooiste vrouw van België mee naar huis? We weten het binnen enkele dagen. “De stress voor 11 januari begint nu volop te komen”, glimlacht Rebecca. “Ik ben volop bezig met de grote voorbereidingen naar de finale toe. Voor mezelf kijk ik er enorm hard naar uit om te zien waar het schip zal stranden. Hoedanook ga ik geen verwachtingen stellen. Dan kan je alleen maar ontgoocheld naar huis keren. Maar ach, als mens ben ik zienderogen gegroeid. Ik vind van mezelf dat ik met maturiteit en positivisme door het leven stap. Vroeger hechtte ik er meer belang aan dat een ander zich uitstekende voelde. En dat heeft soms negatieve gevolgen in mijn leventje gehad. Maar nu werd ik gedwongen om mezelf een keertje centraal te stellen. Ja, dat heeft wel deugd gedaan. Wat er ook gebeurt. Ik hield er toch een beter zelfbeeld aan over.”

Psychiater
“De combinatie met mijn studie was niet altijd evident. Voor mezelf moeilijker dan verwacht. Maar ik heb leren focussen op mijn doelen. Na Miss België wil ik maar al te graag mijn ingangsexamen geneeskunde doen. Ik droom er van om mijn weg als psychiater te vinden. Het is fascinerend om te kijken hoe een ander denkt, hoe mensen bepaalde gedragingen kunnen krijgen. Ik wil begrijpen hoe iemand anders in elkaar steekt. Daarin wil ik echt mensen helpen. Het is geen evidentie om deze stap te zetten. Met een goede motivatie ga ik er echt wel geraken.”

Girly sportattitude
“Miss België omschrijf ik als intensieve ontspanning. Ik ontken niet dat ik ermee opsta en ermee ga slapen. Elk moment van de dag was ik er mee bezig om te zien wat ik kon doen om een beter eindresultaat te bekomen. Met keihard werken kom je er wel. Tussendoor groei je ook als mens. Ik kan stellen dat ik heel deze campagne met plezier heb afgewerkt. Het klopt dat er een groot verschil is tussen mijn studie en mijn Miss België-droom. Ik studeer namelijk Sportwetenschappen. En dat is geen richting, die men associeert met een girly-attitude. Maar ach, vakjesmentaliteit was nooit aan mijn besteed. Door uit je comfortzone te stappen kan men altijd nieuwe inzichten ontwikkelen.”

Foto: Rebecca De Weerdt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.