Op weg naar de Miss België-kroon? : Nisa Van Baelen (19, Tessenderlo)

Zorgt Miss België voor een verandering in het leven van de 19-jarige Nisa Van Baelen uit Tessenderlo. Deze 19-jarige studente stapt 11 januari op het podium van de zoektocht naar ’s lands mooiste. Is zij op weg naar de Miss België-kroon of niet? “De dag waar we al een jaar naar uitkijken, komt steeds dichterbij. Natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar hoe het verhaal zal aflopen”, vertelt Nisa. “Tenslotte start je aan een avontuur van deze grootte zonder verwachtingen. Steeds meer groei je in je rol. Ik heb meer mensen leren kennen, ik ben op plaatsen geweest waar ik nooit eerder zou komen, ik mocht groeien op het vlak van fotoshoots en catwalk. En ja, elke ervaring die je meeneemt doet je ook groeien als persoon. Ik ben karakterieel dezelfde gebleven. Maar als mens ben ik danig geëvolueerd. Alleen besef ik steeds meer dat ik hierin verder wil. Mijn ambitie is om een mooi eind resultaat neer te zetten, is alleen maar groter geworden. Naar de finale toe stap ik met open blik en de nodige ambities. Natuurlijk hoop ik er op dat ik de kroon mee naar Limburg neem. Meer moet dat niet zijn.”

Familie Van Baelen
“Mijn familie heeft me het voorbije jaar door dik en dun gesteund. Tenslotte omvat heel dit traject toch één jaar van ons leven. Ik kijk uit naar deze dag. Maar zij ook … Ze zijn al hun kleren gaan kiezen. Hun tickets zijn besteld. Ja, het leeft hier echt wel. Er gaat geen dag voorbij dat het gesprek over Miss België gaat. Tenslotte zet het een hele familie aan het nadenken. Zonder hun steun kom je nergens. Als je een evenement organiseert en niemand wil je helpen, sta je nergens. “

Dancing Queen
Nisa en dansen. Het lijkt wel zoals een café zonder bier. “Mijn geluk is dat ik weinig zenuwen heb. Al van sinds ik een klein meisje was, sta ik op grote podia. Dansen is mijn lust en mijn leven. Daar haal ik nu mijn voordeel uit. Dansles bij Junes is een feest voor mij. Vroeger danste ik bij Studio 100. Nu ben ik nog actief bij FabricMagic. Tijdens de voorbije maanden was het een beetje minder. Maar van zodra ik weer tijd heb, sta ik te springen om de draad terug op te pikken. Een leven zonder dansen is gewoon onmogelijk. Hier thuis zijn ze het al gewoon om mij al dansend door de woonkamer te zien dartelt. Ach, weet je … Het zit ergens in mij. Het is een microbe, dat je niet meer lost. Zeg nu zelf: Als je dat al zo lang doet … “

Foto: collectie Nisa Van Baelen

Een gedachte over “Op weg naar de Miss België-kroon? : Nisa Van Baelen (19, Tessenderlo)

  1. Lieve Nisa,
    Je hebt er het afgelopen jaar hard voor gewerkt met bruisende energie. Met achter jou veel vrienden en familie. Dat is ook omdat je een gouden hartje hebt! Anders stond niet iedereen achter jou! Op twee jaar ben je enorm open gebloeid tot een prachtige roos!🌹
    Breng het kroontje mee naar Limburg 🍀
    Heide x

Geef een reactie