Het Winterrevue-gevoel van Britt Van der Borght

De Stany Crets-crew voor de Winterrevue heeft al enkele jaren een stevige basis. Ook actrice Britt Van der Borght is er voor de vijfde keer bij. “De Extra Large-editie is een mijlpaal voor ons allemaal. Toen we aan dit avontuur begonnen, wisten we niet of de mensen zouden meegaan in dit verhaal. Is een revue nog van deze tijd? Slaat het nog aan bij de mensen. Stuk voor stuk waren het vragen die we ons stelden. Onze weg hebben we zeker gevonden. Er is een vaste crew, die er jaar na jaar aan werkt. Regisseur Stany is één van de grote bezielers achter de vernieuwing. Een revue spelen is een apart genre. Helemaal niet te vergelijken met een doorsnee toneelstuk, waar je alleen met de acteurs in de zaal rekening houdt. Bij de Winterrevue moet je rekening houden met honderd-en-een façetten. Het publiek is een beetje de vierde wand, die mee in het verhaal stapt. Compleet anders dan een toneelstuk waar je met een vaste groep een verhaal vertelt. Wanneer je een revue maakt van deze grootte, is het nodig dat er een vaste kliek is. Ons repetitieproces duurt niet zo lang. En dan werkt het eenvoudiger dat er mensen zijn die de materie kennen. Bij deze editie is het net dat tikkeltje anders omdat een man als Luc Caals mee aan boord stapt. Hij is een zwaargewicht op het vlak van dit werk. Zijn ervaring valt niet te versmaden en dat voel je ook. Voor mij staat de feestperiode synoniem voor de revue. Het is een geconcentreerde periode waar elk moment van de dag wordt gebruikt om er een knal show van te maken. Geen enkele minuut wordt onbenut gelaten.”

Meer info op: http://www.elckerlyc.be

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie