Op weg naar de Miss België-kroon? : Sheila Loeckx (20, Hoboken)

Diversiteit, het taboe rond homoseksualiteit mee helpen doorbreken in deze maatschappij. Met deze visie in het achterhoofd stapte de 20-jarige Sheila Loeckx doorheen het Miss Antwerpen-traject. “Ja, ik ben lesbisch. Mijn doelstelling met mijn deelname aan Miss Antwerpen is dat ik een boodschap wil vertellen rond liefde, vrede en diversiteit. In 2019 is het echt niet meer nodig, dat rond iemands geaardheid nog zoveel commotie kan heersen.  Integendeel zelfs. Elk taboe hierrond moet ronduit verdwijnen uit onze maatschappij.  Vlak na de finale in januari heb ik beslist om de stap te zetten. En ik kom er ook helemaal voor uit wie ik ben en waarvoor ik sta. Ik lees elke reactie, die over mijn deelname zal verschijnen. Een negatieve commentaar zal me misschien diep vanbinnen iets doen. Maar ik zal mijn leven er heus niet naar laten leiden. Ik ben iemand, die sterk in haar schoenen staat. Ik sta voor de persoon wie ik ben. Ik wil hier echt wel voor gaan. Van een Missenkroontje droomde de kleine Sheila. Als prille twintiger is aan die droom niets veranderd (lacht).”

Foto: Jan LIekens

Geef een reactie