Selena Ali’s droom van hoop

De meest geheimzinnige onder alle Miss België-kandidates was ongetwijfeld Selena Ali. Ze wou weinig kwijt over haar drijfveer om deel te nemen aan de zoektocht naar ’s lands mooiste. Alles zou toekomstgericht wat duidelijker worden. Tijdens Elzestraat Midzomert onthulde ze een tipje van het mysterie. Iets wat ik u niet wil onthouden.

“Enkele weken geleden stond spijtig genoeg weer maar eens in het nieuws hoe een jongen van 15 zichzelf het leven ontnam. Wist u dat er jaarlijks meer dan 10000 zelfmoordpogingen plaatsvinden in Vlaanderen?

Ook ik had het als puber helemaal niet gemakkelijk. Ik moest veranderen van school naar Brasschaat, waar het snobisme de bovenhand nam. Ik hoorde niet tot de populairen, ik had op dat moment overal puisten, droeg die rot beugel en had al zeker niet de juiste kledij voor die school.

Pestgedrag op school. We moeten er iets aan doen! Volgend jaar studeer ik af als psychologe.

Een psychologe die in de top 20 van Miss België stond in 2019. Maar 8 jaar geleden nog wel het lelijke eendje van de klas was. Daar wil ik ten volle voor gaan . Als psycholoog voor kinderen zal ik een boodschap kunnen brengen voor zij die het op dat moment moeilijk hebben.

Er is altijd hoop. Hoop dat het beter wordt. Hoop voor de kinderen! Dat is mijn missie.”

Foto: Collectie Selena Ali
Foto MIssendag: Jan Liekens

Een gedachte over “Selena Ali’s droom van hoop

  1. Selena Ali,
    Ze heeft een hard van goud! Ondanks haar opleiding als psicholoog nog niet af is ,heeft ze nu al heel veel gedaan.
    Ze leert kinderen iets bij op een leuke en grappige manier. Ze leerde ons dansen werken met sociale media en leren met omgang van ons zelf. Ze is een pracht van een meid. Succes! want jij geraakt heel ver.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.