Een zomer aan zee met Emelien Raats

Voor actrice Emelien Raats wordt het een zomer aan zee. “Ik speel mee in The Great Gatsby. En wij gaan verlengen aan zee. Meer bepaald in Knokke. Het is een ontzettend leuk stuk om te spelen omdat het een interactief stuk is met een groot deel improvisatie. Het is de eerste keer dat The Great Gatsby in Vlaanderen speelt. Voor mezelf is het een leuke cast om in te vertoeven. Zeker met namen als Timo Descamps, Katja Retsin en Randall Van Duytekom. Wie weet zijn er toekomstgericht nog grotere plannen met The Great Gatsby? “

Mémoire Perdue
Ook het najaar van Emelien raakt stilaan gevuld. Zo speelt ze opnieuw mee in een theaterstuk van Mémoire Perdue. “Het lijkt er een beetje op dat ik een huisactrice van Mémoire Perdue aan het worden ben. Maar zelf noem ik me niet zo. Voor mij is het prioritair dat ik keer op een keer in een leuke bende mag terecht komen. Zo ben ik dit najaar te zien in Juffrouw Julie of De Dood van een Maltezer. Het is met mijn musicalroots telkens weer een unieke challenge om in een theaterfamilie mijn ding te doen. Bij Mémoire Perdue krijg ik een unieke kans om verder te groeien. En wanneer je telkens weer opnieuw met open armen wordt ontvangen, doet het wat een mens. Van kalibers zoals Hans Ligtvoet en Nick Delafontaine leer ik nog elke dag een beetje bij. Eerst mocht ik met Hans samen op de set staan en nu wordt hij een beetje mijn baas als regisseur. En dat gaat met 100% zekerheid werken. Juffrouw Julie is een stuk dat in de hedendaagse actualiteit past. Zeker met de meest recente verkiezingen in het achterhoofd. Het is heel heftig wat daar gebeurde. Maar ik volg het nieuws omdat het boeiend kan zijn om te gebruiken voor mijn personage.”

Meer info over Juffrouw Julie kan u vinden op:
https://fakkeltheater.be/voorstelling/juffrouw-julie

Foto: Jan Liekens

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.