Het tv-verhaal van een theesommelier

Gecertifieerd theesommelier Jessica Van Humbeeck, auteur van het succesvolle boek ‘But First, Tea’ serveert vanaf deze maand een wekelijkse portie ‘Thee met een Verhaal’ op Eclips TV.

De Aarschotse Jessica Van Humbeeck evolueerde van Vertaler-Tolk naar herborist en een gewaardeerde theesommelier met een eigen Belgische thee merk ‘Thee met een Verhaal’ en twee succesvolle concept stores in Aarschot en Oostende. Thee is haar passie, omdat het haar persoonlijk heeft geholpen om haar gezondheid weer in balans te krijgen, maar ook omdat het mensen rust brengt en verbindt. Haar onvoorwaardelijke liefde voor thee is ontloken na een opleiding bij de bekende Britse theespecialist Jane Pettingrew, die verder werd gezet met een intensieve opleiding bij theemeesteres Mei Lan Hsiao. “Dankzij haar ben ik officieel ingewijd in de Chinese Tea Arts en mag ik mij trots een gecertifieerde ‘Tea Sommelier’ noemen.”

Het loopt storm voor de workshops van theesommelier Jessica Van Humbeeck. Het succes van haar boek ‘But First, Tea’ zorgde voor doortochten in de Radio 2-programma’s ‘Plage Préférée’ en ‘De Madammen’, maar ook MNM-dj Ann Reymen en de talkshow ‘Van Gils & Gasten’ nodigden haar uit. Door de mediabelangstelling en het groeiende succes van thee, op water na de tweede meest gedronken drank ter wereld, is Jessica uitgegroeid tot ‘dé theereferentie van Vlaanderen’ met een reputatie in binnen- en buitenland.

In haar ‘Thee met een Verhaal’-televisieprogramma maakt Jessica de kijkers warm voor thee. De geschiedenis en etiquette  komen aan bod, maar ook de achtergrond van de verschillende theesoorten. In de eerste aflevering zet ze Afternoon tea in de kijker en legt ze uit hoe je hem met scones, finger sandwiches en zoet gebak op een étagère smakelijk kan presenteren aan je gasten. “Na de uitleg hoop ik dat de kijkers vooral zin krijgen om zelf aan de slag te gaan en te genieten van een uniek kopje ‘Thee met een Verhaal’”, zegt ze enthousiast.

De eerste aflevering van ‘Thee met een Verhaal’ zie je op Eclips Tv op 24 december om 12.00 uur. Op 25, 27, 28 en 30 december wordt het programma herhaald.

Meer info over Jessica Van Humbeeck en ‘Thee met een Verhaal’ vind je op www.theemeteenverhaal.eu

Foto: Roland Hermans

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.