Donkor en Schoepen: de terugkeer van de verloren zonen

Larnaca zien, er 2x tegen winnen, het Italiaanse Cantu treffen voor allesbepalende wedstrijden. Dat moet zowat het korte overzichtje zijn van de Giants-week. Eindelijk heb ik nog eens een basketbalwedstrijd op hoog niveau meegepikt. Meer bepaald: de eerste thuiswedstrijd met ‘inzet’ van het nieuwe seizoen tegen het Cypriotische Larnaca. De inzet is hoog: de Champions League basketbal nadert snel.  En eerlijk gezegd, tussen ons gezegd en gezwegen. Het was niet de match, waar je als neutraal toeschouwer warm van liep. Daar was de tegenstand ontzettend zwak voor. 76-55 was de eindbalans. Boeken toe, het vliegtuig op naar Cyprus en auf wiedersehen.

Maar toch, er waren enkele lichtpunten te merken bij de Giants. Opvallend was dat Dennis Donkor als herboren op het terrein dartelde. Samen met het nieuwbakken Giants-beast ‘Tate’ maakte hij het mooie weer  als scoringsmachine. Ook Yoeri Schoepen begon heel fluks aan de wedstrijd. Alleen moest hij vroegtijdig aan de kant met vijf fouten. Maar Schoepen leek zijn Schoepen troef gevonden te hebben. Vanuit de nok van de Lotto Arena leek het er wel op alsof ik naar de verrijzenis van de verloren zonen keek. Vorig jaar leken Schoepen en Donkor niet op de afspraak tijdens de play-offs. Nu waren ze we degelijk aanwezig. Zijn de verloren zonen terug? Het heeft er alle schijn van. To be continued.

Telenet Giants Antwerp-Larnaca gezien op 22/09/2018 in de Lotto Arena

Foto: Bart Liekens

Geef een reactie