De muzikale soundtrack van Alysson Collage: Van Lido Shuffle tot de Kabouterdans

Het eerste hoofdstuk van het modeverhaal in het leven van Alysson Collage werd vijf jaar geleden geschreven. Toen werd ze door enkele van haar vrienden gevraagd om een catwalk te lopen voor hun afstudeertraject aan de Antwerpse Modeacademie. Van het één kwam duidelijk het ander. Alysson raakte door de modemicrobe gebeten. En die liet haar niet meer los. Met een voorlopig hoogtepunt in de Parijse tempel ‘Lido’ op haar palmares. Het is net deze ervaring, die haar enorm heeft gesterkt. Onder het motto: ‘Wie de Franse Lido overleeft, kan heel de wereld aan.’ Daarom gaat deze blondine geen uitdaging uit de weg. Het volgende traject piept nu al om de hoek. De voorbije maanden waagde deze inwoonster uit Meise zich aan een groot avontuur met de naam Miss Vlaams-Brabant / Miss België. En dat doet ze niet zonder slag, stoot of ambitie. Alysson is nu 20 jaar. Voor haar is dit een waar nu-of-nooit verhaal. Alleen een finaleticket voor het Plopsatheater telt. Niet meer, niet minder. Tenslotte is ze maar één keer jong en kent ze een eindeloze ambitie. 2000% inzet is gewenst. Tenslotte weet je nooit wat er morgen kan gebeuren.

Alysson omschrijft zichzelf als een vrij punctuele jonge vrouw. Maar bij alles heeft ze één gouden regel. Modellenwerk is leuk. En ja, ze zou er graag een mooi parcours in afleggen. Alleen bekijkt ze altijd of het haalbaar is met haar studie communicatiemanagement. Haar rots in de branding is met kilometers voorsprong haar mama.  Als vier handen op één buik: zo omschrijft ze haar relatie met haar moeder. En ja, Alyssons verhaal inspireert me ook tot een waar soundtrack-gevoel.  Haar parcours van de voorbije jaren is van de monsterhit van Boz Scaggs: ‘Lido Shuffle’ tot misschien Kabouter Plops ‘Kabouterdans’. Het zou zomaar de ideale Missensoundtrack van Alysson Collage kunnen zijn.

Foto: Collectie Alysson Collage

Geef een reactie