Katell de Jonck: Het ‘Niet te missen’ meisje van de haven

Eén van de opmerkelijkste kandidates in het Antwerpse deelnemersveld van Miss België is ongetwijfeld Katell de Jonck uit Ranst. En dat heeft veel met haar jobkeuze te maken. Katell groeide op in een familie vol met mensen, die aan de haven werken. Zo waren/zijn haar grootvader, haar oom en haar vader professioneel aan de kaaien te vinden. Hun verhalen inspireerden Katell om zelf ook de nodige stappen in deze richting te zetten. Momenteel is ze marqueur. Dat betekent dat ze containers moet controleren, die  van de schepen worden gehaald. Haar ouders hadden aanvankelijk schrik voor Katells beroepskeuze. Maar haar vader houdt nog altijd een oogje in het zeil. Safety First is immers belangrijker dan ooit. Katells grote toekomstdroom is om in een grote kraan containers van het schip te halen.

Je kan wel stellen dat Katell in het dagelijkse leven zich in een ware mannenwereld bevindt. Maar deze pittige Antwerpse jonge dame houdt van een bepaald evenwicht in haar leven. Daarom zet nu ook de nodige stappen in de Missenwereld. Vorig jaar rees het plan al daar om haar kans te wagen. Maar ze was net één dag te laat. Wat het resultaat bij Miss Antwerpen zal zijn, ziet Katell rustig op zich afkomen. Stap voor stap is haar belangrijkste motto. Maar noteer haar naam alvast. Het ‘Niet te Missen’ Meisje van de haven wordt dit jaar ongetwijfeld Katell de Jonck.

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie