De boormachinesaga van Camille Cappelle

Soms ben je een beetje van je melk als interviewer/blogger wanneer je oog in oog staat met een bevallige schone. Zeker wanneer ze op de perslijst het briljante weetje ‘Ik ben handiger met een boormachine dan met een potje nagellak’ liet formuleren. Van abrupte verbazing sprak ik de 21-jarige studente Camille Cappelle prompt aan als Camille (zoals in Kamille-thee). Maar ze verbeterde me  abrupt. Haar naam sprak je op zijn Frans als Camille. (Cami-je).  Deze derdejaarsstudente toegepaste psychologie is niet op haar mondje gevallen. Om haar weetje de wereld in te sturen, vroeg ze hulp van haar familie. Daar kreeg ze altijd hetzelfde te horen. Ze is een type dat  haar vrouwtje kan staan in het huishouden, niet afkerig staat om een klusje te doen, vrij handig met een boormachine. Maar daarentegen is ze niet diegene, die vlot is in het nageltjes lakken en haartjes brushen.

Miss West-Vlaanderen bekijkt Camille als een groeiproces.  Volgens haar droomt elke kandidate ervan om telkens een stapje verder in de wedstrijd te raken. En dat is ook bij Camille het geval. Maar ze waakt erover dat ze naast de Missverkiezing ook een leven heeft dat ze niet zomaar zal vergeten. Tijdens de zomermaanden heeft ze op de kas te spijzen ook een vakantiejob in de Ieperse horeca. Bovendien is ze een grote dierenvriend. Haar hondjes en haar paard draagt ze nauw in het hart. Maar bovenal is ze geen liefhebber van een hamertje(uh), een beiteltje(uh) of een zaagje(uh),maar wel van haar eigen boormachine.

Foto: Jan LIekens

Geef een reactie